Search

Studenten muziekacademie leggen examen af met orkest

muziekacademie

Dendermonde – De Stedelijke Academie voor Woord Muziek en Dans (SAMWD) en het Dendermonds Symfonisch Orkest (DSO) grijpen het afstudeerproject van vier studenten aan om een grootse concertavond te organiseren. Op het programma staan onder meer werken van Piazzolla, Wood en Bach.

“De opleiding aan onze academie duurt tien jaar en op het einde van dat traject geven zij als eindproef een optreden”, vertelt Katrien Van Caneghem, waarnemend directeur van de muziekacademie. Dit schooljaar zullen vier studenten voor hun afstudeerproject worden begeleid door het Dendermonds Symfonisch Orkest onder leiding van Paul Lauwers en het blazersensemble van de academie onder leiding van Henk De Loose. “De studenten leggen de lat voor zichzelf heel hoog. De toeschouwers krijgen dus niet alleen kwaliteit, maar genieten eveneens van een gevarieerd programma net omdat het gaat om afstudeerprojecten en elke student een ander muziekstuk brengt”, vertelt Katrien Van Caneghem.

Samen muziek maken

“We leggen als muziekacademie hard de nadruk op het samen muziek spelen en daarom werd het voorstel van het Dendermonds Symfonisch Orkest om de studenten te begeleiden tijdens hun eindexamen meteen warm onthaald”, legt Katrien Van Caneghem uit. “Als muzikanten afstuderen, dan is het belangrijk dat zij daarna hun instrument kunnen blijven beoefenen en dat kan onder meer bij het Dendermonds Symfonisch Orkest”, voegt Hilde Gilen van DSO toe.

Het afstudeerconcert vindt plaats op vrijdag 8 mei om 20 uur in de parochiekerk van wijk ’t Keur, Ommegancklaan 135. Zondagmorgen 10 mei om 11 uur geven Anke Bastiaensens en Daan Temmerman (contrabas), Imke Loret en Hanne Thys (blokfluit) en Joke Bergmans (gitaar) elk een concerto in de kerk Sint-Gillis-Binnen aan het Heldenplein.

Om 15 uur vindt in de Sint-Egidiuskerk in Sint-Gillis een barokconcert plaats met leerlingen uit verschillende instrumentklassen met klavecimbelbegeleiding door Korneel Bernolet. De toegang is telkens vrij. Naast de eindexamens voor muziek staan ook eindprojecten voor de disciplines voordracht (9, 10 en 16 mei), toneel (10, 16 en 20 mei) en dans op het programma.

Raadpleeg voor meer informatie hierover de website www.samwddendermonde.be.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie