Search

Minister Vandeurzen bezoekt dagverzorgingshuis in Grembergen

familiehulp

Grembergen – NOAH, het dagverzorgingshuis van Familiehulp aan de Rootjensweg in Grembergen vierde afgelopen vrijdag feest. Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Jo Vandeurzen kwam langs en was erg opgezet met het initiatief.

“Familiehulp startte eind 2012 op 12 locaties met ‘Collectieve Autonome Dagopvang voor Ouderen’. Nog thuiswonende zorgbehoevende personen die al een beroep doen op een dienst voor gezinszorg en aanvullende thuiszorg, krijgen de kans om er een dag of een halve dag tussenuit te knijpen naar een dagverzorgingshuis. Dat verlicht ook voor even de zorgtaak van de familie en de mantelzorgers. Familiehulp doopte die dagopvang intussen om tot NOAH”, aldus Patrick Verstuyft van Familiehulp.

Kleinschaligheid troeft voor huiselijkheid

Patrick Verstuyft: “In de NOAH’s kunnen de gebruikers onder vakkundige begeleiding van verzorgenden van Familiehulp onder elkaar wat bijpraten, deelnemen aan een aangename dagbesteding of genieten van persoonsverzorging. De kleinschaligheid – er komen max. 6 tot 10 bezoekers per dag – is een garantie voor huiselijkheid.”

De NOAH in Grembergen startte 2012 en kreeg drie jaar de tijd om een volwaardige werking uit te bouwen. Intussen zijn de verbouwingen achter de rug (keuken, rustruimte, badkamer…), staat de infrastructuur op punt dank zij de samenwerking met het WZC en draait de NOAH als een lier. De NOAH van Grembergen ontving inmiddels een erkenning voor onbepaalde duur.

Minister op bezoek

Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen die drie jaar geleden middelen vrijmaakte voor het initiatief, kwam vorige vrijdag een kijkje nemen: “Familiehulp is één van de eerste diensten die de uitdaging aanging om dagzorg te integreren in de werking van een dienst voor gezinszorg en aanvullende thuiszorg. Ik ben bijzonder opgetogen met een succesverhaal als dit omdat het aantoont wat de verdienste kan zijn van een uitgewerkte visie op maatzorg.”

(Foto: Familiehulp)

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Eén reactie

Geef een reactie