Zoek

Expositie belicht 150 jaar brandweer Dendermonde

brandweer dendermonde

Dendermonde – Het voorbije weekend werd ‘150 jaar brandweer Dendermonde’ gevierd in en rond de brandweerkazerne aan de Oude Vest.

Naar aanleiding van dit jubileum werd ook een tentoonstelling uitgewerkt. De tentoonstelling ‘150 jaar brandweer Dendermonde’ belicht zowel de beginperiode als het vervolg van de geschiedenis van het korps, tot en met de huidige oprichting van de brandweerzone.

In die periode is een hele evolutie te zien van technieken, machinerie en brandbestrijdingsmiddelen. De korpsen en hulpverlening werd gaandeweg sneller en efficiënter. Een samenvatting van deze historiek werd gebundeld in een brochure.

De tentoonstelling ‘150 jaar brandweer Dendermonde’ loopt tot en met zondag 27 september in het Zwijvekemuseum, Nijverheidsstraat 1. De toegang is gratis.

Openingsuren: maandag tot vrijdag van 9 tot 12 uur en van 13 tot 16 uur. Op zondag van 14 tot 18 uur. Gesloten op 21 juli.

(Foto: stad Dendermonde)

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie