Vijfhonderd leerlingen schrijven gedichten over hun toekomst

oscar romerocollege

oscar romerocollege

Dendermonde – Naar aanleiding van Gedichtendag vorig week schreven vijfhonderd leerlingen van het Óscar Romerocollege een gedicht over de toekomst. Ze konden hiermee de “Óscar van de Poëzie” en een boekenbon van 50 euro winnen. De prijsuitreiking vond plaats op Gedichtendag.

“Het viel de jury op dat de leerlingen niet alleen over hun eigen toekomst schreven, maar dat ook de toekomst van anderen hen niet onberoerd laat. Zo schreven nogal wat leerlingen over de onzekere toekomst van leeftijdsgenoten die als vluchteling een nieuw leven in ons land willen opbouwen. Misschien was de inspiratie hiervoor dat het Óscar Romerocollege momenteel vier klassen heeft met vluchtelingen zonder ouders of dichte familie”, aldus algemeen directeur Hans Vanhulle.

Het was de eerste keer dat het Óscar Romerocollege deze poëziewedstrijd organiseerde. Hans Vanhulle: “Leerkrachten uit het aso, tso en bso werkten met veel enthousiasme samen en de poëziewedstrijd over de schoolgrenzen heen was al een mooie aanzet voor de katholieke scholen in Dendermonde die volgend schooljaar één school zullen worden.”

“In de eerste graad won Isabelle Sinoy de eerste prijs. Brent Saeys werd tweedes en Noah Raes derdes. In de tweede graad kaapte Ella Vierendeels de felbegeerde Oscar van de Poëzie weg. Hier werden Cato Van Remoortel verdienstelijk twee en Lander Tuypers derde. In de derde graad ten slotte eindigde Margot Schepens op de eerste plaats. Hier werd Tristan Fierens tweede en Ellen Van Haesendonck derde. De leerlingen van 7CWM, computergestuurde werktuigmachines, maakten met hun leerkracht Stefan De Puysseleir de award: de Óscar van de Poëzie.”

(Foto: Oscar Romerocollege)

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Geef een antwoord