Zoek

Benieuwd naar de vereniging die de heemskinderen mag kiezen?

heemskinderen

Sint-Gills – Na de oproep aan verenigingen, scholen en jeugdbewegingen om de heemskinderen voor de rondgang van het Paard van den Halt te leveren, maakte de Orde der Stalhouders van Sint-Gillis een selectie van de kandidaten.

“Dit levert nu een officiële loting op tussen de twee topkandidaten. Deze loting zal in de loop van februari plaatsvinden. Daarna zal binnen de winnende vereniging of school de eigenlijke zoektocht naar de vier Heemskinderen – en twee reserves – gebeuren. In de periode april/mei hopen we dan de nieuwe heemskinderen te kunnen voorstellen”, aldus voorzitter Tony Callaerts.

De twee finalisten zijn Dendermondse Rugbyclub en Basisschool HeHa.

“Dendermondse Rugbyclub. De grootste en meest succesvolle sportclub in Sint-Gillis. Een absoluut icoon in de gemeente, ook al dankzij Flanders Open, het tot heel ver buiten de grenzen bekende rugbytornooi annex festival. De Orde is heel blij dat de Dendermondse Rugbyclub vier stoere rugbyspelers op het paard wil plaatsen”, laat Tony Callaerts weten.

“Basischool HeHa uit de Otterstraat. De grootste school van Sint-Gillis. En ook een de hoekstenen van de gemeente. Vele Sint-Gillisenaren liepen hier ooit school en door het grote aantal leerlingen heeft de school ook nu een grote impact op de gemeente. De Orde vindt ook HeHa daarom een absolute topkandidaat.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van