Valentijnsconcert met saxofoonvirtuoos Bart Van Beneden

Dendermonde – Zondag 12 februari om 11 uur brengt Dynamic Symphonic Band in cultureel centrum Belgica het unieke concert Valentijnsconcert ‘Dichter-bij-muziek’ waarbij poëzie de rode draad vormt doorheen het programma. Internationaal talent Bart Van Beneden soleert op alt- en sopraansaxofoon.

Poëzie als brug tussen muziek en emoties

Het valentijnsconcert wordt geen stroperige, zeemzoete bedoening die aansluit bij deze commerciële hoogdag van de liefde. In plaats daarvan keek Dynamic in de richting van de poëzie.

Dirigent Geert Baetens licht toe: “In samenspraak met enkele creatieve muzikanten hebben we ervoor gekozen om dit jaar met gedichten aan de slag te gaan. Poëzie kan immers een brug slaan tussen muziek en emoties. Het is een perfecte link om de dingen die de muziek wil vertellen te verduidelijken en onder woorden te brengen.’ De dichtkunst functioneert dus als rode draad.”

Internationaal talent uit eigen rangen: Bart Van Beneden

Saxofoonvirtuoos uit eigen rangen, Bart Van Beneden (26), studeerde af aan het Brusselse conservatorium en viel al internationaal in de prijzen waaronder eerste prijs op ISCWM Kerkrade, ECMC Luxemburg, National Adolphe Sax Competition Ensembles en het Youth’n Classic Klarafestival. Hij soleert op alt- en sopraansaxofoon.

Meer info : www.dynamicsymphonicband.be

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Vicaris valt 2 keer in de prijzen

De Dendermondse brouwerij Dilewyns werd vorige maand tijdens de Belgian Beer Awards bekroond met liefst 2 prijzen. “We behaalden de gouden medaille

Volkskunstgroep Reynout viert 75 jaar

Precies 75 jaar geleden beslisten enkele enthousiaste jongeren ook in Dendermonde een volkskunstgroep op te richten. Enkele maanden later werd Reynout boven