Bloemencorso Sint-Gillis kiest voor het thema ‘Continenten’

bloemencorso sint-gillis

Sint-Gillis – Het vernieuwde bestuur van het Bloemencorso Sint-Gillis heeft de voorbije weken niet stilgezeten. Achter de schermen werd een nieuw thema bedacht en uitgewerkt. Het onderwerp van het 67ste Bloemencorso werd gisteren in het Gildenhuis in Sint-Gillis aan de wagenbouwers, sympathisanten en pers voorgesteld.

Bram Buytaert, de nieuwe regisseur van het corso, koos voor het thema ‘Continenten’. De ondertitel ‘Mens – Dier – Bouwstijl’ verduidelijkt welke richting de wagenbouwers uit kunnen bij het onderwerpen van hun bloemenwagen.

Bloemencorso Sint-Gillis heeft nieuw bestuur

Het Bloemencorso Sint-Gillis heeft sinds 28 november een nieuw bestuur. “Met de komst van Dieter Mannaert, Bram Buytaert en Laurens Hofman wordt zoals vele comitéleden het verwoorden “de kaart van de jeugd getrokken”, meldde woordvoerder Frankie Van Beveren toen.

Guido Van Der Jeught die 5 jaar aan het roer van de Bloemencorso stond, gaf eind vorig jaar de fakkel door aan Dieter Mannaert. Hij blijft evenwel als ondervoorzitter mee aan boord van het bestuur.

“Nieuwkomer en revelatie wordt regisseur Bram Buytaert”, aldus Frankie Van Beveren. “Bram was de voorbije 10 jaar verantwoordelijk voor het ontwerp van de wagens bij corsogroep Blozen en heeft daar definitief de fakkel overgedragen aan de jeugd. Op die manier staat Bram 100% ter beschikking om alle groepen met raad én daad bij te staan. Het aanstekelijk enthousiasme en de ervaring van Bram wordt zeker een meerwaarde voor de corso.”
Het Bloemencorso trekt op zondag 3 september door de straten van Sint-Gillis in Dendermonde.

Meer informatie: www.bloemencorsosintgillis.be

Afbeelding: © Bram Buytaert

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond