Zoek

“IJsdikte is onvoldoende veilig”

brusselse forten

Dendermonde – De stad verspreidde de onderstaande persmededeling naar aanleiding van de vrieskou van de voorbije nachten. De laag ijs op vijvers en waterlopen is volgens de brandweer onvoldoende dik om te betreden, laat staan om nu al te schaatsen.

“In heel het land, en dus ook op het grondgebied van de stad Dendermonde, zijn heel wat vijvers en waterlopen bevroren. Op vraag van de burgemeester heeft de brandweer de toestand van het ijs op diverse plaatsen nagekeken. Op basis hiervan acht de burgemeester het op dit moment onverantwoord om het ijs van bevroren vijvers en waterlopen in Dendermonde te betreden. Hij heeft dan ook opdracht gegeven om rode bordjes ‘Verboden het ijs te betreden’ te plaatsen.”

“De brandweer meet op regelmatige tijdstippen de dikte van het ijs op mogelijk beschaatsbare wateren. Van zodra een voldoende dikte is bereikt, kan de burgemeester groen licht geven om te schaatsen. Op dat moment zullen de locaties en zones waarin het schaatsen toegelaten wordt, bekend gemaakt worden. In dat geval worden de zones afgebakend en worden er groene bordjes ‘Schaatsen toegelaten in deze zone (op eigen risico)’ geplaatst.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van