Geen Amatorski op Geruis, wel Baloji

baloji

Dendermonde – Amatorski belde af voor het vierde Geruis-concert op 3 februari in Belgica Bis. Geruis zocht en vond echter een fijne vervanger in Baloji.

“De band neemt een pauze. De samenstelling zal wisselen, al plant Inne, die altijd de songs schreef verder te gaan onder de naam Amatorski. Een beetje zoals bij dEUS. Hierdoor werden alle geplande concerten geannuleerd”, aldus Geruis.

Over Baloji

Baloji is dichter, songschrijver/beatmaker, scenarist, acteur, performer, videokunstenaar en stylist, om maar enkele van zijn duizend kunstjes te noemen. Na zijn gelauwerde albums ‘Hotel Impala’ (2008) en ‘Kinshasa Succursale’ (2010) en meer dan 200 concerten in heel de wereld is Baloji helemaal terug met de EP ‘64 Bits and Malachite’.

Nog altijd bevindt zijn muziek zich op het kruispunt van Afrikaanse muziek, de Franse chansontraditie, Afro-Amerikaanse stromingen zoals jazz, funk en soul en elektronische muziek (sampling, trance, house).

De man van occulte wetenschap (tenminste, dat is wat zijn naam betekent in het Swahili) brouwt zijn eigen mengsel uit Afrikaanse tradities, klassieke, Franse songwriting, gekruid met samples en elektrobeats.

Baloji werkte eerder samen met hiphopfenomeen Starflam, maar ook met Arsenal, Konono Nr. 1, Manou Gallo en Skeemz en Blur-voorman Damon Albarn in het kader van diens internationaal project ‘Africa Express’.

TheColorGrey

Het stramien van de GERUIS-concerten is steeds dezelfde: een hoofdact, een voorprogramma en een dj die tussendoor voor de nodige verpozing zorgt. Dit keer wordt TheColorGrey als opwarmer losgelaten in Belgica BiS.

TheColorGrey gaat door het leven als Will Michiels en is geboren in Antwerpen (1994). Als kind maakte hij al muziek met een afgedankte computer en een oud keyboard.

Michiels raakte stilaan bekend bij het Antwerpse undergroundpubliek en werkte samen met Woodie Smalls op het nummer ‘Night Slugs’. Afgelopen zomer was hij te bewonderen op de Lokerse Feesten en begin 2016 liet TheColorGrey zijn EP ‘Do The Right Thing’ los op de wereld.

De single voor zijn EP, ‘Sins’, kreeg zowel regionale als nationale radioaandacht. Onlangs bracht TheColorGrey onlangs zijn eerste single ‘Silence Speaks’ uit onder een eigen label.

De Dendermondse dj Ephonk zorgt dan weer voor de verpozingen tussendoor en de afterparty.

Tickets en info : www.ccbelgica.be

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond