Zoek

KAVD werkt hard aan een nieuwe toekomst

kavd dendermonde

De Dendermondse voetbalclub KAVD organiseert begin april een voetbalstage voor jonge spelers en trekt daarvoor trainers van de Duitse topclub Schalke 04 aan. Deze unieke stage past in de hernieuwde aanpak van de club om zijn jeugdwerking uit te bouwen.

KAVD bestaat al sinds 1913 en was met het stamnummer 57 een van de eerste clubs die zich aansloot bij de overkoepelende Belgische voetbalbond. De club heeft een bijzonder rijk verleden en werkt nu hard aan zijn toekomst.

“En die ligt onder meer bij de jeugdwerking”, stelt Patrick De Kinder, bestuurder van KAVD.

“Onze club startte twee jaar geleden met een nieuw en ambitieus plan”, zegt Patrick De Kinder. “We hebben bewust geen hoofdbestuur en jeugdbestuur meer. We hebben voortaan één bestuur dat de belangen van alle leden moet behartigen.”

“We hebben ook voor nieuwe outfits voor onze jeugdspelers gezorgd zodat iedereen in dezelfde clubkleur speelt. We hebben onze website vernieuwd en de infrastructuur werd aangepakt. We willen met een positief verhaal onze club in de belangstelling brengen, want we hebben nog altijd een grote aanhang in Dendermonde.”

Jeugdstage met Duitse topclub

De komst van een delegatie trainers van het Duitse Schalke 04 voor een voetbalstage is een opportuniteit van formaat. “Ik was heel verrast dat het Nederlandse sportmarketingbureau van Schalke 04 mij belde en deze stage voorstelde”, vertelt Patrick De Kinder. “Uiteraard hebben we positief gereageerd.”

De deelnemers aan de stage trainen gedurende de eerste en de derde dag onder leiding van professionele toptrainers van Schalke 04. “Op dag twee van de stage worden we ontvangen in de Veltins Arena, het nieuwe stadion van Schalke 04. We gaan met de bus naar Duitsland voor een stadiontour en een training van het eerste elftal. We gaan er ook Klaas Jan Huntelaar ontmoeten”, zegt Patrick enthousiast. Iedereen, of men nu ouder is of niet, supporter is of niet, kan met de bus mee met ons naar Duitsland.

“We konden deze kans voor onze eigen jeugdspelers niet laten voorbijgaan”, aldus Patrick De Kinder, die ook jeugdspelers van elders toelaat op de stage “Het is niet onze bedoeling om in de vijver van andere clubs te gaan vissen, maar we rekenen er op dat die clubs waar op dit moment geen activiteiten plaatsvinden, ze hun jeugdspelers deze unieke kans niet zullen onthouden. . Het wordt een winsituatie voor elke club op die manier.”

De voetbalstage van KAVD voor jeugdvoetballers van 6 tot 15 jaar onder leiding van Schalke04-trainers vindt plaats op 5, 6 en 7 april.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van