“Binnenkort hopelijk ook hoogtechnologische staprobotten in Dendermonde”

kristel gevaert

kristel gevaert

Sint-Gillis – Sinds vorige zomer maakt Kristel Gevaert uit Sint-Gillis deel uit van de Raad van Bestuur van de vzw To Walk Again, opgericht door triatleet Marc Herremans. Vorige maand werd haar gevraagd de zakelijke leiding op zich te nemen. Kristel zal de komende vier jaar werk maken van het verder professionaliseren en uitbouwen van de vzw To Walk Again.

“Onze organisatie ontwikkelt zich zeer snel en hoopt belangrijke doorbraken te forceren voor personen met een fysieke handicap op vlak van gangrevalidatie”, licht Kristel Gevaert toe. Hiervoor doet To Walk Again onder meer beroep op Amerikaanse hoogtechnologische staprobotten. “We hebben intussen twee staprobotten”, vertelt Kristel. Deze technologie is echter enorm duur en behandelingen worden voorlopig niet terugbetaald. To Walk Again zamelt daarom zelf middelen in om de factuur voor patiënten zo laag mogelijk te houden. De vereniging organiseert daarnaast samen met Sporta ook unieke sportkampen voor kinderen en jongeren met een fysieke handicap.

Innovatieve revalidatiecentra

De uitdaging voor Kristel Gevaert is niet gering. Ze wil To Walk Again meer bekendheid geven in Vlaanderen en ervoor zorgen dat Vlaanderen ook zelf innovatieve technologieën voor de revalidatiesector gaat ontwikkelen. To
Walk Again opent in september alvast een eerste innovatief en uniek revalidatiecentrum in Herentals.

“Maar het is de bedoeling om het politiek niveau verder te overtuigen om eenzelfde concept overal in Vlaanderen en België in te voeren en betaalbaar te maken”, aldus Kristel.

“Ik heb hierover ook een eerste contact gehad met het az Sint-Blasius en zij staan open voor verdere gesprekken. Hopelijk kunnen we na Herentals in Dendermonde een tweede revalidatiecentrum met staprobotten opstarten.”

Buurtcomité Lutterzele

Met een ontbijtactie in Dendermonde hoopt Kristel Gevaert de nodige financiële middelen in te zamelen én de naambekendheid van To Walk Again in onze regio te verbeteren. Ze krijgt hiervoor de steun van het buurtcomité Lutterzele.

In de schoot van het comité werd een werkgroep opgericht die de ontbijtactie verder voorbereidt. Daarnaast werken ook nog de Chiro en KSA Dendermonde, Drive BC en andere sympathisanten mee. De ontbijtactie van To Walk Again vindt plaats op 3 december. Je kan zowel ontbijtpakketten thuis laten bezorgen als kiezen voor een VIP-ontbijt in het Oscar Romerocollege in Dendermonde.

Wil je graag meer informatie over de staprobotten en To Walk Again, dan kan je contact opnemen via e-mail: kristel.gevaert@towalkagain.be.

Meer informatie: www.towalkagain.be

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Editie brengt nieuws uit Dendermonde

Nieuwe planten ruil- en weggeefmarkt

Op 6 mei organiseren FERM en Tuinhier Grembergen opnieuw een planten ruil-en weggeefmarkt op het kerkplein in Grembergen. Kamerplanten, groente- en fruitplanten,