Zoek

“Niemand wil in een vuile straat wonen”

nele cleemput

nele cleemput

Dendermonde – Gemeenteraadslid Nele Cleemput (cd&v) blijft zich inzetten om het zwerfvuil in Dendermonde de wereld uit te helpen. Deze week ging ze samen met minister Joe Schauvliege op pad om mensen te sensibiliseren.

Nele Cleemput: “Niemand wil in een vuile straat wonen en niemand picknickt graag in een park vol zwerfvuil. Flesjes, blikjes en verpakkingen die je op straat en in de natuur tegenkomt, ze maken onze Dendermondse straten en parken lelijk. Voor dieren is zwerfvuil zelfs levensgevaarlijk. Uit onderzoek is gebleken dat we ons zelfs meer aan zwerfafval ergeren dan aan files.”

“Gelukkig komen heel veel mensen ook daadwerkelijk in actie. Een lichte inspanning van iedereen volstaat: gewoon het afval in de vuilnisbak gooien. Net zoals thuis. In deze Dendermondse kermisweek vraag ik hier graag even aandacht voor. Want Dendermonde is een mooie stad, vol mooie plekjes om te vertoeven. Soms rustig alleen, soms gezellig met vrienden, familie en buren. En die plekjes zijn des te mooier zonder zwerfvuil.”

Begin deze week deelde Nele Cleemput samen met een flyer ook bloemetjes uit “om de schoonheid van de stad zonder zwerfvuil onder de aandacht te brengen”. “Tegelijkertijd is het een knipoog naar de kermisweek om samen de bloemetjes buiten te zetten”, aldus Cleemput.

Vlaams minister Joke Schauvliege kwam naar Dendermonde om de actie te steunen. ”Afval in de openbare ruimte veroorzaakt niet alleen ergernis, het is ook duur. In Vlaanderen gaat het over duizenden tonnen per jaar. De opruim van het zwerfvuil kost meer dan 60 miljoen euro per jaar. Dat is bijna 10 euro per inwoner”, aldus de minister.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van