Search

“Geen korting op waterfactuur”

Dendermonde – Er komt geen korting op de waterfactuur voor inwoners van Oudegem die in het voorjaar problemen hadden met de waterdruk. “Eind juni besliste het stadsbestuur om een brief te versturen naar Farys. Hiermee wilden de sp.a en de CD&V, die daarmee een voorstel van de N-VA steunden, een korting bekomen op de waterfactuur voor inwoners die problemen hadden met de waterdruk. Farys heeft dat verzoek afgewezen. De brief was een druppel op een hete plaat”, meldt Rita Van den Bossche van de Partij van de Arbeid (PvdA) van Dendermonde. “Het stadsbestuur en de N-VA nemen de bekommernissen van de inwoners niet serieus. Wij stellen ons vragen bij hun aanpak, maar ook bij de argumenten van Farys. We eisen structurele maatregelen en zullen de komende maanden de druk opdrijven.”

Farys wijst op het bestaan van “een compensatieregeling in de vorm van servicegarantie”. “Voor drukvermindering is die compensatie niet voorzien, omdat dit niet objectief te bepalen is. Voor alle inwoners een compensatie voorzien, zou bovenden over een veel te groot bedrag gaan, met serieuze impact op de budgetten”.

Rita Van den Bossche: “De watermaatschappij beweert dat een compensatie te duur zou zijn. Maar in 2016 maakte Farys wel 40 miljoen euro winst. Dat maakt investeringen in de verbetering van het waternet nochtans mogelijk en lost de problemen van de inwoners op de lange termijn op. Farys stelt bovendien dat een compensatie voor drukverlies niet mogelijk is, omdat het niet objectief te bepalen zou zijn. Zeg dat maar eens tegen de vele gezinnen die verschillende malen quasi afgesloten waren van water. Dit is spotten met de mensen.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van