Search

Open Vld wil mix sociale huur- en koopwoningen

Dendermonde – Op de vorige gemeenteraad werd groen licht gegeven voor de realisatie van 102 sociale huurwoningen in Dendermonde. Open Vld stelde dat de stad meer moet streven naar een “mix van sociale huur- en koopwoningen”.

“Iedereen een eigen woning, dat is een principe waar niemand tegen kan zijn. Het beleid stimuleert dit vandaag echter onvoldoende. De stad Dendermonde heeft allang het bindend sociaal objectief voor sociale huurwoningen (9%) overschreden. Momenteel zitten we aan een lokaal aandeel van 9,5%, daar waar het gemiddelde op niveau van het Vlaams Gewest 5,5% bedraagt. Met deze convenant engageert de stad zich om 102 sociale huurwoningen extra te realiseren”, aldus Laurens Hofman (Open Vld).

“Zoals gezegd overtreft het aandeel sociale woningen in de stad Dendermonde allang het Vlaamse gemiddelde, daarom zou gestreefd moeten worden naar een optimale mix van sociale huur- en koopwoningen.”

“We houden dan ook een pleidooi om bij nieuwe sociale woonprojecten meer te kiezen voor sociale koopwoningen in plaats van sociale huurwoningen. Een sociale koopwoning zorgt voor sociale mobiliteit en is de beste verzekering tegen armoede. Een sociale huurwoning moet een tijdelijke hulp zijn. Daarom dient men de doorstroming te stimuleren van de sterkste sociale huurders naar de private markt (al dan niet via een sociale lening). Dit heeft een positieve impact op de wachtlijst als gevolg, wat zorgt voor een snellere doorstroming en dus minder wachtenden.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van