Reportage Pater De Smet live uitgezonden in Belgica

Pater Pieter-Jan De Smet

Dendermonde – Maandag 2 oktober wordt de reportage van Arnout Hauben over Dendermondenaar Pater Pieter-Jan De Smet live uitgezonden in de theaterzaal van cultuurcentrum Belgica in de Kerkstraat.

“In het avontuurlijke landschap van de Far West, waar ooit cowboys en indianen elkaar bekampten in een bittere strijd om land, volgen we het spoor van een jonge man uit Dendermonde die missionaris wou worden. Dat is op zich niks bijzonders in 1821, wel dat hij ervoor koos om naar de jonge Verenigde Staten te reizen”, aldus Arnaut Hauben.

“We trekken langs de ‘Oregon trail’, een eeuwenoud pad richting de Rocky Mountains. Daar liep bijna 200 jaar geleden ook de jonge pater De Smet toen hij op weg was naar het kamp van de Plathoofdindianen. Zij hadden zijn hulp ingeroepen omdat steeds meer kolonisten naar het westen trokken waardoor hun land bedreigd werd.”

“Een lange reis en niet zonder gevaar, maar Pieter-Jan trotseerde dapper het avontuur, vastberaden om de indianenstam uit de nood te helpen. Samen blikken we terug op deze bewogen geschiedenis en ontdekken we dat Pieter-Jan De Smet nog lang niet vergeten is, niet in Dendermonde en niet in Amerika.”

De stad nodigt naar aanleiding van deze reportage uit de reeks ‘De Helden van Arnout’ op één “geïnteresseerde inwoners uit de om de beelden te volgen op groot scherm in de knusse zaal van cultuurcentrum Belgica. Het hoeven niet altijd de Rode Duivels te zijn die ons inspireren om samen tv te kijken”.

Burgemeester Piet Buyse zorgt om 20.15 uur samen met reportagemaker Arnout Hauben voor een inleiding. De uitzending start om 20.40 uur. De toegang is gratis.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Halloweentocht laat de feniks herrijzen

Zaterdag 28 oktober zijn Halloween-liefhebbers van alle leeftijden opnieuw welkom op de jaarlijkse Halloweentocht van Handbalclub Elita. “Dit jaar belooft het evenement