“Voor de meerderheid is kinderopvang geen prioriteit meer”

Dendermonde – N-VA vraagt extra investeringen voor de kinderopvang.

“Voor vele ouders is het constant puzzelen om opvang te vinden. Maar volgens de huidige meerderheid zijn er voldoende plaatsen en zijn eventuele problemen de schuld van de ouders zelf omdat ze op het laatste moment annuleren”, laat gemeenteraadslid Bart Nobels weten.

Hij komt op basis van de cijfers die hij opvraagde tot “een totaal andere conclusie”.

“De kop in het zand”

“In Sint-Gillis en Baasrode waren de meeste plaatsen in mei al volledig volzet. Ook in Grembergen en Oudegem waren er dagen dat er nauwelijks plaatsen vrij waren tijdens de grote vakantie”, aldus Bart Nobels.

“In plaats van de wachtlijsten weg te werken is de meerderheid gewoon gestopt met het bijhouden ervan. Het is bijgevolg onmogelijk geworden om in te schatten hoe groot het probleem exact is. Echt de kop in het zand dus!”

“Als gezinspartij willen wij blijven investeren in voldoende plaatsen voor de kinderopvang in elke deelgemeente, want voor ons is dit wél een absolute prioriteit.“”

”Voor N-VA is de maat vol”

“Vorige zomer is de stad overgeschakeld naar een nieuw computer-programma. Dit programma heeft sindsdien voor heel wat problemen gezorgd. Volgens N-VA is het onvoldoende getest. Met de inschrijvingen voor de herfstvakantie waren er ook weer problemen. Daarbij komt nog dat vele ouders niet op de hoogte waren dat er een mogelijkheid was om in te schrijven”, meldt Bart Nobels.

“De stadsambtenaren proberen op een professionele manier de problemen op te lossen en ze hebben al heel wat extra uren aan deze problematiek moeten besteden. Maar als de politieke wil ontbreekt, kan zelfs de beste ambtenaar geen wonderen doen.”

“Voor N-VA is de maat vol. N-VA vraagt om zo snel mogelijk over te stappen naar een nieuw systeem dat voldoende is uitgetest, dat wel werkt en waarbij de wachtlijsten opnieuw worden bijgehouden.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Ros Beiaard souvernierposter via Editie

Het hart van de Dendermondenaren klopt voor ‘ons peirt’. Ook dat van Editie, waarvan de redactieploeg de Ros Beiaardommegang op de voet

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond