Sp.a en Groen samen naar gemeenteraadsverkiezingen 2018

Dendermonde – Zaterdagochtend 14 oktober beslisten de leden van sp.a en Groen om naar aanleiding van de komende gemeenteraadsverkiezingen samen een kartel te vormen. Het is de eerste keer dat beide partijen in Dendermonde op deze manier gaan samenwerken.

“We willen met een frisse en open geest – verder – werken aan een stad waar iedere Dendermondenaar fier op kan zijn. Aan een stad waar er voor iedereen een plek is om aangenaam te wonen. Een stad met deelgemeenten en wijken waar het goed samenleven is. Aan een stad die met vertrouwen naar de toekomst kan kijken”, meldt Groen op zijn website.

“We hebben elkaar gevonden om samen met elke Dendermondenaar een ambitieus en vernieuwend project voor onze stad te maken. Bovendien geloven we dat samenwerken de kansen om onze ideeën concreet te realiseren, vergroot”, laten Bart Van Malderen, voorzitter sp.a, en Michel Van Driessche, voorzitter Groen, weten.

Eerst programma, daarna de lijst

“sp.a en Groen willen alle progressieven in Dendermonde samenbrengen. Wij geloven in samenwerken om vooruit te komen: een verhaal van ‘wij’ en niet van ‘wij tegen zij’. We willen op een andere manier aan politiek doen. Vanuit onze gedeelde sociaal – ecologische visie en beleidskeuzes, willen we aan politiek doen door te verbinden. We schreven samen een visietekst die de basis vormt van een vernieuwend sociaal ecologisch project voor Dendermonde.”

Gemeenteraadsverkiezingen 2018

Editie besteedt de komende maanden meer aandacht aan de gemeenteraadsverkiezingen 2018. In de volgende nummers komen de voorzitters van de partij die zijn vertegenwoordigd in de gemeenteraad aan het woord. In het oktobernummer is dat Jan Pauwels van CD&V Dendermonde. Je kan hier zijn reactie op het kartel lezen.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond