CD&V verrast door kartel sp.a en Groen

0

Dendermonde – sp.a en Groen kondigden gisteren aan om de krachten te bundelen en samen naar de komende gemeenteraadsverkiezingen te trekken.

“Het ‘Vernieuwend sociaal – ecologisch project voor Dendermonde!’ waarmee sp.a en Groen op 14 oktober 2018 voor de eerste keer samen in kartel naar de kiezer trekken, heeft CD&V Dendermonde wel verrast”, laat Jan Pauwels, voorzitter CD&V Dendermonde weten.


“In Dendermonde maakt sp.a sedert 1994 deel uit van het stadsbestuur, sedert 2000 samen met CD&V, maar nu wil sp.a samen met Groen vorm geven aan Dendermonde.”

“Dat het een Dendermonde moet zijn waarop iedereen fier kan zijn, een stad met deelgemeenten en wijken waar het goed samenleven is, een stad van ‘wij’ en niet van ‘wij tegen zij’, dat herkennen wij en is bovendien weinig vernieuwend: dit is de kernboodschap van CD&V, het is ons DNA! Dit is dan ook de manier waarop Dendermonde bestuurd wordt onder leiding van burgemeester Piet Buyse die als bruggenbouwer ‘verbinden’ tot zijn handelsmerk gemaakt heeft.”

“Standvastig verder besturen

Jan Pauwels: “CD&V maakt zich sterk dat de burgemeester en zijn ploeg de stad verder standvastig zullen besturen om het ambitieuze bestuursprogramma ’20 stappen naar 20’, waarbij duurzaamheid en sociaal beleid belangrijke milestones zijn, verder uit te voeren tot het einde van deze bestuursperiode. CD&V wenst het nieuwe kartel veel succes toe.”

In het oktobernummer van Editie dat op woensdag 18 oktober in de brievenbussen zit, komt Jan Pauwels uitgebreid aan het woord naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen 2018.