Ingrid Michem maakt van het verzorgen van voeten haar missie

0

Ingrid Michem uit Dendermonde

Er zijn in ons land ruim 1 miljoen Belgen met hoge bloedsuikerwaarden die in aanmerking komen voor de preventie en behandeling van diabetes of verwikkelingen (*).

Ingrid Michem uit Dendermonde specialiseerde zich in medische voetverzorging en richt zich in haar praktijk ook tot deze groep. “Ik wil vooral preventief werken. Veel mensen met diabetes krijgen voetproblemen met soms verstrekkende gevolgen. Ik probeer mogelijke problemen op te sporen zodat ik mensen indien nodig tijdig kan doorverwijzen naar de huisarts of podoloog”, vertelt Ingrid Michem enthousiast.


“Ik doe zeer regelmatig voetscreenings waarbij aan de hand van enkele eenvoudige testen wordt nagegaan of iemand risico loopt op voetproblemen die diabetes gerelateerd zijn. Het is dan belangrijk om snel in te grijpen”, weet Ingrid Michem. “Het voorkomen van wonden aan de voeten is trouwens van groot belang voor mensen met diabetes.”

Ingrid bevestigt dat een goede voetverzorging hoe dan ook belangrijk is. “Pijnlijke of vermoeide voeten hebben een impact op het hele lichaam”, zegt ze. “Ik maak daarom voor mijn klanten ruim de tijd en leg de nadruk op een kwalitatieve verzorging van hun voeten. Het gaat dan over het verzorgen van ingegroeide teennagels, verwijderen van overtollige eelt en likdoorns, behandelen van kalknagels of schimmels enzovoort.”

Ingrid Michem heeft haar praktijk in een herenhuis op de Grote Markt in Dendermonde met zicht op het stadhuis. Ze is ook verbonden aan een kinesistenpraktijk in Sint-Gillis en doet op afspraak huisbezoeken. “Wat ik bijzonder belangrijk vind, is tijd maken voor de mensen en een degelijke, professionele voetverzorging”, besluit Ingrid.

Meer informatie: Ingrid Michem, Grote Markt 27 in Dendermonde en Merelstraat 22 in Sint-Gilis. Tel. 0498 12 23 25

(*) Bron: diabetes.be