Zoek

Jimmy wil cafébezoek opnieuw aantrekkelijk maken met livemuziek

Jimmy Van Iersel uit Dendermonde

Jimmy Van Iersel uit Dendermonde

Jimmy Van Iersel koestert de ambitie om met een nieuw stadsfestival en een reeks caféconcerten het sociaal leven in de stad een extra impuls te geven.

Jimmy is zelf muzikant en sinds jaren stamgast van café Den Hert in de Kerkstraat. “Waar kan je ’s avonds nog terecht voor een pint en een babbel”, steekt hij van wal.

“Mensen komen niet meer buiten en daardoor verdwijnen ook veel cafés. Toen de cafébazin van Den Hert hierover aan de alarmbel trok, heb ik me geëngageerd om enkele caféconcerten te organiseren. De opkomst is iedere keer al heel goed meegevallen.”

Jimmy Van Iersel drumt onder meer bij Shotgun Sally en heeft een groot aantal contacten in de wereld van de rockabilly. “Je hebt verschillende subgenres wat rockabilly betreft, maar deze muziekstijl is heel toegankelijk voor een groot publiek. Rockabilly is rock ’n’ roll met de nadruk op sfeer en ambiance”, licht hij toe.

Als Jimmy bands of artiesten boekt, dan heeft hij die eerst vooraf gezien en goed bevonden. “We willen uiteindelijk graag minstens een keer per maand een concert organiseren in Den Hert en daarvoor zijn we bijna continue op zoek naar getalenteerde bands en artiesten”, zegt Jimmy.

Na het succes van de eerste concerten maakt Jimmy samen met vrienden ook plannen voor een nieuw stadsfestival. Het muziekevenement zou begin mei plaatsvinden in de Kerkstraat. “Als we groen licht krijgen van het stadsbestuur willen we graag in overleg met de cafébazen in de Kerkstraat een nieuwe festival uit de grond stampen”, aldus Jimmy. “We denken aan een vintagefestival met rockabilly en de sfeer van de jaren vijftig en zestig.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van