Search

Nachtegaalstraat veiliger voor scholieren

Nachtegaalstraat in Dendermonde

De stad Dendermonde besliste “om de circulatie rond het Onze-Lieve-Vrouwkerkplein en in de Nachtegaalstraat veiliger te maken voor scholieren”. Het zal daarom vanaf 8 januari “een opstelling als schoolstraat” invoeren.

Dit betekent onder meer dat de Nachtegaalstraat bij het begin en het einde van de schooluren afgesloten worden voor gemotoriseerd verkeer. Dit gebeurt ter hoogte van het kruispunt met het Onze-Lieve-Vrouwkerkplein en ter hoogte van de Noordlaan.

De bewoners die tijdens de periode van de schoolstraat de Nachtegaalstraat willen verlaten met hun auto kunnen dat nog altijd doen. Ze kunnen echter pas terugkeren naar de Nachtegaalstraat op het moment dat de schoolstraat terug vrijgegeven is.

Fietsen in beide richtingen

Fietsers worden tijdens de schoolstraat in beide rijrichtingen toegelaten in de Nachtegaalstraat. Ze worden daarbij wel verondersteld om de rijrichting rond de kerk te respecteren. Dit moet omdat geparkeerde voertuigen nog altijd kunnen wegrijden. Fietsers zouden daarbij in conflict kunnen komen als ze in tegengestelde richting rond de kerk rijden.

De schoolstraat zal gelden op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 8 tot 8.30 uur en van 15.30 tot 16 uur. Op woensdag is dat van 8 tot 8.30 uur en van 12 tot 12.30 uur.

De regeling kan tijdens de examenperiodes anders zijn. De stad wijst er ook op dat tijdens schoolvakanties geen schoolstraat is. De maatregel start op 8 januari en loopt tot en met 30 juni.

Na de paasvakantie zal de proefopstelling geëvalueerd worden. Daarna zal een definitieve beslissing aan de gemeenteraad voorgelegd worden.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van