SK Grembergen komt in bezit van nieuwe voetbalvelden

SK Grembergen

SK Grembergen

Grembergen – SK Grembergen neemt deze zomer twee nieuwe voetbalvelden in gebruik. De club is al tien jaar op zoek naar deze bijkomende accommodatie.

Het initiatief komt van schepen Leen Dierick (CD&V). Zij klopte aan bij de eigenaars van de gronden die aanpalen aan het huidige terrein van de club. In overleg met de sociale huisvestingsmaatschappij De Volkswoningen werden verschillende pistes onderzocht. Op 21 december 2017 werd een definitieve overeenkomst gesloten voor een stuk grond van bijna 2 hectare.

“We hebben met belangstelling geluisterd naar de noden en wensen van de club. Onze Raad van Bestuur was het snel eens dat we de club konden helpen met een stuk grond van 2 hectare grenzend aan hun site”, aldus Marcel Segers, voorzitter van De Volkswoningen.

“Een godsgeschenk voor onze club”

“Het voorstel voor de uitbreiding van onze site kwam voor mij en mijn bestuursleden als een godsgeschenk”, liet Luc Dierick, voorzitter van SK Grembergen, optekenen.

“Al jaren moeten we uitwijken naar drie andere sites om onze jeugd- en volwassenspelers een plaats te geven en dat kost de club geld en veel moeite. Hierdoor moeten onze trainers heel wat zeulen met trainingsmateriaal en krijgen we een lege kantine als gevolg. Door deze uitbreiding kunnen we eindelijk komaf maken met de wachtlijsten die we hebben en handelen naar onze missie om alle mensen uit Grembergen een plaats te bieden op deze prachtige club.”

Voetbalvelden deze zomer speelklaar

“Ook voor de andere sportclubs in Grembergen is dit een zege”, aldus medewerker Kevin Buydts. “Want hierdoor kunnen clubs als TC Scheldedreef voor de sporthal en KAVD en AC Denderland voor het veld in de Oude Kerkhofstraat meer gebruik maken van die sites. Zo kunnen zij ook op hun beurt groeien.”

Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de vergunning om de weide aan te passen naar een sportveld. We kregen al positief advies mits enkele voorwaarden van de dienst Stedenbouw. We verwachten dus niet dat dit een struikelblok vormt.”

“Ons doel is om in de zomer de velden in gebruik te nemen. Het jaar wordt er dus al zeker één om niet te vergeten aangezien we ook ons 50-jarig bestaan vieren.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond