“Verbod op het aanbrengen van private verkiezingsaffiches”

Vlaanderen Kiest 2018

André Segers, onafhankelijk gemeenteraadslid en initiatiefnemer van de beweging Lebbeke Vooruit, stelde gisteren op de gemeenteraad voor om het aanplakken van verkiezingsaffiches tijdens de komende gemeenteraadsverkiezingen aan banden te leggen.

“In dit verkiezingsjaar zou het wijs zijn eens na te denken over de terugkerende verloedering van het straatbeeld door de wildgroei van lelijke, schabouwelijke en amateuristische constructies, behangen met verkiezingsaffiches”, aldus André Segers in een mededeling.

“Overal te lande zijn er gemeenten, met een van elkaar totaal verschillende politieke instelling, die besluiten om deze onesthetische, straatbeeldvervuilende constructies te verbieden in hun gemeente.”

”Soms lijkt het meer op een wedstrijd”

André Segers: “Ze kosten enorm veel tijd, energie en geld, niet in het minst de ecologische voetafdruk. Soms lijkt het meer op een wedstrijd waarbij het gaat om wie het meeste borden plaatst. In deze hoogtechnologische tijden zijn er andere, milieuvriendelijker vormen van communicatie.”

Segers stelde voor dat “het gemeentebestuur beslist om ten minste voor de komende gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2018 de traditie te herzien door deze verkiezingsaffiches uit het straatbeeld te bannen”. “Met dien verstande dat elke partij hun affiches zouden kunnen blijven aanbrengen op de door de gemeente ter beschikking gestelde openbare borden”, voegt hij toe.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond