“Rooilijnplannen zijn op een onwettige manier tot stand gekomen”

vlaams belang

Vlaams Belang dient klacht in bij gouverneur Briers tegen “meerdere rooilijnplannen voor verschillende straten”. De klacht komt er na een vraag van het Vlaams Belanggemeenteraadslid Gunther Buggenhout.

“Meerdere rooilijnplannen voor verschillende straten zoals bijvoorbeeld Lange Minnestraat zijn op een onwettelijke manier tot stand gekomen. Dit is geen alleenstaand geval moest Burgemeester Saeys (Open Vld) toegeven. Het openbaar onderzoek werd niet correct uitgevoerd en de gemeenteraadsbesluiten tot definitieve vaststelling was ook al niet conform de wet toegepast”, aldus Gunther Buggenhout in een mededeling.

“Op de bijkomende vraag wie in deze dossiers de fouten heeft opgestapeld en de verantwoordelijkheid in deze moet dragen was de burgemeester erg duidelijk en verwees hij naar de ambtenaren. Het Vlaams Belang vindt dit een mooi voorbeeld van de meerderheidspartijen Open Vld en CD&V om de zwarte piet door te schuiven en alle verantwoordelijkheid te ontlopen.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Vicaris valt 2 keer in de prijzen

De Dendermondse brouwerij Dilewyns werd vorige maand tijdens de Belgian Beer Awards bekroond met liefst 2 prijzen. “We behaalden de gouden medaille

Volkskunstgroep Reynout viert 75 jaar

Precies 75 jaar geleden beslisten enkele enthousiaste jongeren ook in Dendermonde een volkskunstgroep op te richten. Enkele maanden later werd Reynout boven