“Rooilijnplannen zijn op een onwettige manier tot stand gekomen”

vlaams belang

Vlaams Belang dient klacht in bij gouverneur Briers tegen “meerdere rooilijnplannen voor verschillende straten”. De klacht komt er na een vraag van het Vlaams Belanggemeenteraadslid Gunther Buggenhout.

“Meerdere rooilijnplannen voor verschillende straten zoals bijvoorbeeld Lange Minnestraat zijn op een onwettelijke manier tot stand gekomen. Dit is geen alleenstaand geval moest Burgemeester Saeys (Open Vld) toegeven. Het openbaar onderzoek werd niet correct uitgevoerd en de gemeenteraadsbesluiten tot definitieve vaststelling was ook al niet conform de wet toegepast”, aldus Gunther Buggenhout in een mededeling.

“Op de bijkomende vraag wie in deze dossiers de fouten heeft opgestapeld en de verantwoordelijkheid in deze moet dragen was de burgemeester erg duidelijk en verwees hij naar de ambtenaren. Het Vlaams Belang vindt dit een mooi voorbeeld van de meerderheidspartijen Open Vld en CD&V om de zwarte piet door te schuiven en alle verantwoordelijkheid te ontlopen.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Ros Beiaard souvernierposter via Editie

Het hart van de Dendermondenaren klopt voor ‘ons peirt’. Ook dat van Editie, waarvan de redactieploeg de Ros Beiaardommegang op de voet

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond