“Rooilijnplannen zijn op een onwettige manier tot stand gekomen”

0

Vlaams Belang dient klacht in bij gouverneur Briers tegen “meerdere rooilijnplannen voor verschillende straten”. De klacht komt er na een vraag van het Vlaams Belanggemeenteraadslid Gunther Buggenhout.

“Meerdere rooilijnplannen voor verschillende straten zoals bijvoorbeeld Lange Minnestraat zijn op een onwettelijke manier tot stand gekomen. Dit is geen alleenstaand geval moest Burgemeester Saeys (Open Vld) toegeven. Het openbaar onderzoek werd niet correct uitgevoerd en de gemeenteraadsbesluiten tot definitieve vaststelling was ook al niet conform de wet toegepast”, aldus Gunther Buggenhout in een mededeling.


“Op de bijkomende vraag wie in deze dossiers de fouten heeft opgestapeld en de verantwoordelijkheid in deze moet dragen was de burgemeester erg duidelijk en verwees hij naar de ambtenaren. Het Vlaams Belang vindt dit een mooi voorbeeld van de meerderheidspartijen Open Vld en CD&V om de zwarte piet door te schuiven en alle verantwoordelijkheid te ontlopen.”