Niels Tas en Iris Uyttersprot lijsttrekkers voor sp.a-Groen

niels tas

Niels Tas (sp.a) en Iris Uyttersprot (Groen) zullen in deze volgorde op de verkiezingslijst van het kartel sp.a-groen in Dendermonde naar de gunst van de kiezer dingen in oktober. Dit werd vandaag bekendgemaakt op de nieuwjaarsreceptie van sp.a en Groen.

“Niels (34) is leraar wiskunde en huidig schepen van mobiliteit, ruimtelijke ordening en wonen. Iris (36) werkt op de dienst reglementering van de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid”, laat Tom Bogman, de kerstverse voorzitter van sp.a Dendermonde weten.

“Groen en sp.a hebben de ambitie om de komende jaren de motor te zijn van verdere vernieuwing in onze stad. Meer groen op wandelafstand, ondersteunende maatregelen voor de aanpak van (kinder)armoede en volop inzetten op een duurzame mobiliteit voor Dendermonde.”

Armoede concreet aanpakken

Niels Tas (sp.a): “We willen een charter afsluiten met de Dendermondse scholen om de schoolfactuur onder controle te houden. Het kan bijvoorbeeld niet de bedoeling zijn dat scholen incassobureaus inschakelen als een factuur niet betaald wordt. Samen met de scholen willen we een haalbare oplossing uitwerken. Schulden- en armoedeproblematiek staan bij ons hoog op de agenda.”

Meer en betere fietsverbindingen

“Het kartel wil ook inzetten op een stad waar iedereen een plekje heeft. Een stad waar het aangenaam wonen en werken is, waar het goed en veilig samenleven is”, aldus Tom Bogman.

Iris Uyttersprot (Groen): “Elke inwoner moet op een wandelafstand van maximum 500 meter kunnen genieten van openbaar groen. Het centrum van de stad moet vanuit elke deelgemeente veilig met de fiets bereikbaar zijn. We zullen van meer en betere fietsverbindingen dan ook een verkiezingsthema maken.”

“We hebben veel gemeenschappelijke ideeën en voorstellen voor Dendermonde. Intensief samenwerken is gewoon logisch. We bundelen alle progressieve krachten in Dendermonde. We zijn intussen meer dan 1 jaar samen aan de slag en dat verloopt heel inspirerend en constructief! We kijken met vertrouwen uit naar 14 oktober”, besluiten Tom Bogman en Michel Van Driessche, respectievelijk voorzitter van sp.a en Groen.

(Archieffoto Editie)

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Ros Beiaard souvernierposter via Editie

Het hart van de Dendermondenaren klopt voor ‘ons peirt’. Ook dat van Editie, waarvan de redactieploeg de Ros Beiaardommegang op de voet

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond