Sarah Verhasselt en Luc Dierick ontvangen persprijzen

Sarah Verhasselt

De Dendermondse Perskring maakte vandaag de winnaars van zijn jaarlijkse persprijzen bekend. Sarah Verhasselt, Luc Dierick en wandelclub De Denderklokjes werden beloond voor hun opvallende prestatie het voorbije jaar.

Sarah Verhasselt, aanstormend literair talent

In de categorie Sociaal-cultureel gaat de prijs naar auteur Sarah Verhasselt uit Dendermonde. Zij won met haar Vlaamse Filmpje ‘Een miljoen voor middernacht’ de Averbode Verhalenprijs 2017. “Schrijverstalent, dat verdient een Persprijs”, aldus de Perskring.

Het verhaal gaat over twee criminelen die een klas gijzelen. Krijgen ze een miljoen euro voor middernacht, dan laten ze de leerlingen vrij. Ze weten echter niet dat Tim, een jongen die gepest werd, verstopt zit in de kast. Of dat Nora, een dappere klasgenote, niet zomaar van plan is om de gijzelaars hun zin te geven. “De leerlingen konden het verhaal haast niet wegleggen, omdat ze het zo spannend vonden. Ze hielden ook van de actie in het verhaal”, aldus de uitgever van ‘Vlaamse Filmpjes’.

Luc Dierick gelauwerd voor inzet

“Luc Dierick, bezieler van SK Grembergen, voorzitter van de sportraad en duivel-doet-al als vrijwilliger” ontvangt de Persprijs voor zijn “levenslange carrière”. Luc Dierick kon onlangs nog bekendmaken dat SK Grembergen twee nieuwe voetbalvelden kon bemachtigen en dat de club deel uitmaakt van het samenwerkingsverband met de andere Dendermondse voetbalclubs.

Tot slot gaat de Persprijs voor Sport naar wandelclub De Denderklokjes.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond