Search

Vlaamse jongeren voor Frans taalbad naar Braine l’Alleud

Atheneum Dendermonde

Atheneum Dendermonde

Dinsdag 27 februari gingen de leerlingen uit het vijfde jaar Moderne Talen aan het GO! Atheneum Dendermonde op bezoek bij leeftijdsgenoten uit het Athenée Royal de Braine l’Alleud. Zo kregen de leerlingen uit Dendermonde de kans eens echt te praten met hun leeftijdsgenootjes uit Wallonië.

Dit schooljaar maakten de leerlingen filmpjes en een kleine Powerpoint presentatie in het Frans waarin ze zichzelf, Dendermonde en de school voorstelden. De leerlingen van de school uit Braine l’Alleud deden hetzelfde, maar dan in het Nederlands.

Daarna volgde een ontmoeting in het Athenée Royal de Braine l’Alleud. Tijdens het drukke programma werd afwisselend Nederlands en Frans gesproken zodat alle leerlingen hun mondelinge taalvaardigheid konden oefenen. Op het programma stonden een ontbijt, speeddating/kennismaking, een quiz en sportactiviteiten.

Dominique Louagie, leerkracht Frans, vertelt: “De leerlingen hebben goed hun best gedaan om Frans te spreken. Dit project helpt echt om de spreekvaardigheid te verbeteren.”

Dit project werd gerealiseerd met de steun van het Prins Filipfonds – uitwisseling lager- en middelbaar onderwijs, beheerd door de Koning Boudewijnstichting.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van