Zoek

Joyce Kamania uit Dendermonde wint tweede seizoen Ink Master

Joyce Kamania uit Dendermonde

De jury was unaniem in haar oordeel: de Belgische Joyce ‘Trashcore’ Kamania is de winnaar van Ink Master – Meesters van de Lage Landen 2. Ze gaat naar huis met de titel ‘Ink Master 2018’ en het prijzengeld van 20.000 Euro. Dat werd gisteravond bekend in de laatste aflevering van Ink Master- Meesters van de Lage Landen 2 op Viacom-zender Spike.

Spannende finale

Acht weken lang ging Joyce Kamania van Trash Tattoo (Dendermonde) met negen andere tattoo artists uit Nederland en België de strijd aan om de beste allround tattoo artist te worden. Iedere week werden de deelnemers door de Ink Master-jury, bestaande uit presentator Marco Roelofs en gerenommeerde tattoo artists Errol Buwalda en Morrison Schiffmacher, uitgedaagd om de meest uiteenlopende opdrachten uit te voeren. Wie niet de juiste skills bevatte, moest van de jury direct zijn of haar shop sluiten en werd naar huis gestuurd.

In de spannende finale op 5 maart kregen de drie finalisten Joyce Kamania, Robbin Snip en Matthew Luhukay de opdracht om op een tattoo conventie zoveel mogelijk tatoeages te zetten in zeven uur tijd.

De kwaliteit was echter leidend boven kwantiteit in het jury-oordeel. De jury bepaalde dat Robbin net voor de allesbeslissende opdracht naar huis werd gestuurd. De allerlaatste en vooral zenuwslopende opdracht bestond uit het zetten van een Man’s Ruin-tattoo waar Joyce en Matthew maar acht uur de tijd voor kregen. De jury kroonde unaniem Joyce tot Ink Master 2018 met haar Man’s Ruin creatie. Ook heeft ze gedurende het seizoen laten zien dat zij geluisterd heeft naar de jury en iedere week de opdrachten op een hoog kwaliteitsniveau uitvoerde.

”Ik doe wat ik het liefste doe”

“Door te doen wat ik het liefste doe behaalde ik de de titel Ink Master 2018, ik kan niet trotser zijn. Heel het seizoen droeg ik een lucky dollar en coin bij me, blijkbaar hebben deze me goed geholpen!”, aldus Joyce Kamania na het winnen van het tweede seizoen Ink Master – Meesters van de Lage Landen.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van