Zoek

Ronde van Vlaanderen dwars door Schoonaarde

Ronde van Vlaanderen

Ronde van Vlaanderen op zondag 4 april 2021 passeert ook Schoonaarde.

De wielerklassieker ‘Ronde van Vlaanderen’ passeert op 31 maart en 1 april in Schoonaarde. Zaterdag 31 maart krijgen wielertoeristen de kans om het parcours afleggen en op zondag 1 april zijn de profs aan de beurt.

De voorjaarsklassieker start dit jaar in Antwerpen. Het peloton trekt daarna richting de Vlaamse Ardennen met de gebruikelijke finale in Oudenaarde. De renners passeren hierbij op het grondgebied van Dendermonde. Meteen is dit een unieke kans om hen in levende lijve aan het werk te zien.

De karavaan met wielrenners en volgwagens komt vanuit Berlare, rijdt vervolgens over de Scheldebrug in Schoonaarde binnen om via het kerkplein, Moleneinde, Vrankrijkstraat en Migrostraat naar Gijzegem te trekken. De doortocht zal rond 11.45 uur plaatsvinden. De publiciteitskaravaan wordt om 10.45 uur verwacht. Op het traject van de doortocht geldt een stilaan- en parkeerverbod van 8 tot 13 uur.

Oproep om huizen te bevlaggen

“De passage in Schoonaarde belooft heel sfeervol te worden. We vragen dan ook aan de bewoners om vlaggen uit hangen of hun huizen te versieren. Enkele lokale verenigingen zetten, in samenwerking met het stadsbestuur, een mooie organisatie op poten om ook na de doortocht het feest verder te zetten”, aldus de stad in een mededeling.

“Bij FC Juventus Schoonaarde kan je terecht voor een hapje en drankje en live-verslag van de wedstrijd via groot scherm. Op het kerkplein in Schoonaarde worden drank- en eetgelegenheden voorzien door Middenstand Schoonaarde en KVLV. Kortom, alles is aanwezig om dit wielerfeest ten volle te beleven. We moedigen dan ook iedereen aan om met familie en vrienden naar Schoonaarde af te zakken.”

“Om een veilig en vlot verloop van deze beide doortochten te garanderen, vragen wij aan iedereen de nodige medewerking. Gelieve de verkeersborden stipt op te volgen als ook de aanwijzingen van de politie en de seingevers. Het vrijhouden van de rijweg tijdens de doortocht is uiterst belangrijk. Omwille van de veiligheid voor toeschouwers en wielrenners wordt nadar geplaatst op bepaalde plaatsen. Het verkeer wordt tijdelijk opgehouden.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van