Zoek

Open VLD Lebbeke demonstreert AED toestellen

open vld lebbeke

Lebbeke – “Elke dag sterven 30 Belgen aan plots hartfalen. Met een AED stijgt de overlevingskans met 70%! In onze gemeente Lebbeke staan er nu 8 bijkomende AED toestellen. Omdat Open Vld Lebbeke het belangrijk vindt dat mensen bekend geraken met het toestel zorgen wij voor demonstraties op de markten van Lebbeke, Denderbelle en Wieze” aldus burgemeester François Saeys (Open Vld).

“Afgelopen weekend werden reeds zeer succesvolle demonstraties gegeven in Denderbelle en Lebbeke. Aanstaand weekend doen we dit daarom nog eens in Lebbeke op de zaterdagmarkt van 24 maart en op zondagochtend 25 maart in Wieze op de markt. We merken dat onze inwoners geïnteresseerd zijn en de demonstraties erg appreciëren. Na de toelichting krijgen ze ook de mogelijkheid om het toestel uit te proberen op de slachtofferpop. Tijdens de demonstraties trakteren we de mensen op een kopje koffie en een stukje cake wat met het koude weer van afgelopen weekend erg gesmaakt werd”, volgens François Saeys.

Een automatisch externe defibrillator of AED is een draagbaar toestel dat een elektrische schok aan het hart toedient bij levensbedreigende hartritmestoornissen. De AED analyseert het hartritme van het slachtoffer en bepaalt automatisch of een stroomstoot het slachtoffer kan helpen. Met dit toestel kan men niets verkeerd doen.Het AED-toestel geeft gesproken instructies. Het leidt de hulpverlener door de reanimatie tot professionele hulpverleners het van hem overnemen.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van