Zoek

Eerste particuliere deelauto in de regio is beschikbaar

autodelen dendermonde lebbeke

autodelen dendermonde lebbeke

De autodeelgroep Dendermonde-Lebbeke beschikt sinds eind vorig jaar over een eigen deelwagen in mede-eigendom. Het initiatief werd genomen door Dendermondenaar Walther Boeykens en Lebbekenaar Dimitry D’hondt.

“We zijn onder andere dit project begonnen omdat het Cambio autodeelsysteem in Dendermonde over bevraagd is en we meermaals geen deelauto ter beschikking hadden”, zegt Walther Boeykens. Het project heeft de steun van Cozy Cars, een dienst van Autodelen.net die ondersteuning biedt aan buren die onderling willen autodelen. De organisatie wil tegen 2020 samen met de andere autodeelorganisaties 100.000 autodelers bereiken in Vlaanderen.

De investering van de initiatiefnemers in het project bedraagt 4.000 euro. Met dit geld werd eind vorig jaar een tweedehands auto aangekocht die nu beschikbaar is voor de leden van de autodeelgroep Dendermonde-Lebbeke. “De kosten voor de deelnemers zijn beperkt tot 0,26 euro per kilometer. Daarin zijn alle kosten waaronder de brandstof en verzekering begrepen”, aldus Dimitry D’hondt. “Autodelen is vooral interessant voor mensen die sporadisch een auto nodig hebben en daarbij niet meer dan zo’n 10.000 kilo meter per jaar rijden.”

“We delen de auto nu met drie mensen. Je reserveert de wagen in een online agenda volgens het principe first come, first serve. Daarna kan je met de wagen vertrekken zonder verdere afspraken. Er wordt online ook per chauffeur telkens op basis van het aantal gereden kilometers een afrekening gemaakt.”

Walther Boeykens: “Het is de bedoeling met de tijd ook een eigen deelwagengroep op te richten in Dendermonde. Nu staat de deelwagen in Lebbeke en we zouden er op termijn ook een in Dendermonde willen hebben. We zijn momenteel dus met drie en er kan onmiddellijk nog een kandidaat of twee aansluiten in de deelgroep Lebbeke in afwachting dat er ook een groep opgericht wordt in Dendermonde.”

“Het gaat om een klein privé-initiatief. We hebben zeker geen winstoogmerk alleen break even draaien is voor ons alleen al een ruim succes, buiten de ecologische winst uiteraard”, besluit Walther Boeykens.

Als je interesse hebt, dan kan je contact opnemen met Walther Boeykens en Dimitry D’hondt via email: autodelendendermonde@gmail.com.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van