Eendjesrace opnieuw publiekstrekker op paaszaterdag

0

Serviceclub Kiwanis organiseert op zaterdag 31 maart zijn jaarlijkse Eendjesrace in de binnenstad. De organisatie zamelt met het initiatief fondsen in voor de verschillende sociale doelen die zij elk jaar steunt.

Kiwanis Dendermonde telt een 25-tal leden die het jaar rond bezig zijn met geld inzamelen voor verschillende goede doelen. “Kiwanis is een internationale organisatie met als belangrijkste doel non-profit-verenigingen die zich richten op kinderen financieel te ondersteunen”, vertelt voorzitter Eddy Van Brempt. “Om deze doelstelling te realiseren, heeft onze club een feestcommissie en een sociale commissie in het leven geroepen. De feestcommissie organiseert elk jaar evenementen die geld in het laatje brengen en onze sociale commissie bespreekt welke verenigingen of projecten in aanmerking komen voor steun”.


Paaseierenworp

“Het hoogtepunt van het werkjaar is de organisatie van onze Paashappening waarvan de Eendjesrace op de Oude Dender een belangrijk onderdeel is”, vertelt Eddy Van Brempt. Met de Paashappening richt de club zich op jong en oud, groot en klein.

Het evenement start om halfdrie voor de kinderen op de Grote Markt met een optreden van Laura Omloop in de tent voor het stadhuis. Ook de mama’s en papa’s kunnen er terecht om te genieten van een glaasje champagne of een frisdrankje. De gratis Paaseierenworp vindt plaats om halfvier. Om halfvijf worden de Very Important Ducks, de gesponsorde en gepimpte eenden, in het water gelaten voor een race naar de finish. Daarna – om vijf uur – is het tijd voor de race met de kleine eendjes. Het winnende eendje is meteen goed voor een Renault Twizzy, een compacte elektrische stadswagen. Er zijn ook tal van andere leuke prijzen waaronder elektrische fietsen en een BBQ-toestel.De Paashappening wordt afgesloten met het overhandigen van de cheques aan de sociale doelen én de bekendmaking van het nummer dat de elektrische auto wint.

Sociale doelen

Dit jaar gaat de opbrengst van de Paashappening naar niet minder dan 14 sociale doelen: Special Olympics Belgium, Wereld van Indra, vzw Vergeet
de Kinderen Niet, Open Poortje, Asha-hope, Schooltje in Kanpur (Indië), brandwondencentrum Pinocchio vzw, De Tondeldoos, Knoest, Eliminate,
Brick by Brick, Happy Child, Manjai Kids en DVC Heilig Hart. “We ontvangen deze verenigingen op het einde van de Paashappening en overhandigen
hen meteen terplekke een cheque “, aldus Eddy Van Brempt. “Ook deze editie van onze Paashappening is enkel mogelijk door de
trouwe steun van zoveel sympathisanten die hun steentje bijdragen. Net zoals onze sociale doelen ook elk jaar op ons rekenen, rekenen we zelf
op een massale opkomst op zaterdag 31 maart.”