Lare (16) helpt deze zomer Roemeens schooltje renoveren

0

lare vereecken

Lare Vereecken is 16 jaar en gaat in augustus met Bouworde naar Roemenië om daar een schooltje te renoveren en kinderen te animeren. Er wordt van elke deelnemer verwacht een bepaalde geldsom in te zamelen om ter plekke materiaal te kunnen aankopen.

“Ik ben heel trots dat ik met de verkoop van paaseitjes een bouwreserve heb vergaard van duizend euro. Daarom wens ik bij deze iedereen die een zakje paaseitjes gekocht heeft van harte te bedanken om mij steunen in dit project”, aldus Lare.


Werkvakantie in Roemenië

“Met mijn centjes vertrek ik naar Moldovita, een dorpje in het noorden van Roemenië tegen de grens van Moldavië. Bouworde bouwde hier tussen 2014 en 2016 een gemeenschapscentrum. Nu dit klaar is, steken we de handen uit de mouwen om de school te renoveren. Daarnaast voorzien we samen met de plaatselijke jeugdbeweging activiteiten voor de jongeren van het dorp.”

Lare gaat niet alleen werken in Roemenië. “We gaan tijdens deze werkvakantie ook tijd maken om de omgeving te verkennen. Wandelen door de bossen en een ritje met de oude stoomtrein van het dorp staan zeker op het programma”, vertelt Lare.

Zinvolle projecten

Bouworde geeft jongeren de kans om de wereld anders te leren kennen door hen als vrijwilliger in te zetten op zinvolle sociale, technische of ecologische
projecten wereldwijd. Jonge mensen ontdekken zo andere culturen, leren werken in groep en worden zich door de confrontatie ter plaatse bewust van de ongelijkheden in de wereld en van andere maatschappelijke problemen. Bovendien wil Bouworde jongeren de kans geven om in nauwe samenwerking met de lokale bevolking hun steentje bij te dragen aan de bestrijding van ongelijkheid en armoede. Bouworde streeft naar een wereld waarin de basisrechten van iedereen gerespecteerd worden.

Je kan Lare tijdens haar avontuur in Roemenië volgen op Facebook.