Jurgen Goossens (CD&V) neemt fakkel over van Jef Dauwe

Jurgen Goossens (29) uit Dendermonde wordt door zijn partij CD&V naar voor geschoven als topkandidaat voor de komende provincieraadsverkiezingen. Hij staat in oktober op de derde plaats in de regio Dender en Waas. Gedeputeerde Jef Dauwe, die onlangs bekend maakte afscheid te nemen van de politiek, geeft de jonge politicus alvast een extra duwtje in de rug.

“Jurgen Goossens is postdoctoraal onderzoeker aan de UGent en universitair docent staatsrecht in Rotterdam. Hij heeft een bijkomende master in de rechten behaald aan Yale University”, aldus een mededeling.

“Goossens is al 10 jaar actief lid van CD&V. Hij geeft aan met jeugdig enthousiasme en kennis van zaken de komende jaren samen met een sterke ploeg te willen bouwen aan de toekomst van regio Dender en Waas. Vorig jaar mocht hij als inhoudelijk voorzitter het CD&V jongerencongres over ‘het politieke België van morgen’ organiseren. “Hij belooft met dezelfde daadkracht en lange termijn visie de belangen van de regio de komende jaren te willen behartigen in de provincie.

“Goossens zou zich graag inzetten om waar nodig bovenlokale ondersteuning te bieden aan de gemeenten. Hij benadrukt dat de regio Dendermonde – Sint-Niklaas een sterke en betrouwbare stem verdient in de provincie, wat ook zijn prioriteit zal zijn bij de komende verkiezingen.”

“Ik heb een duidelijke toekomstvisie ontwikkeld voor het afgeslankte, provinciale niveau, waarover ik in de campagne zeker nog meer zal communiceren”, aldus Goossens.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Vicaris valt 2 keer in de prijzen

De Dendermondse brouwerij Dilewyns werd vorige maand tijdens de Belgian Beer Awards bekroond met liefst 2 prijzen. “We behaalden de gouden medaille

Volkskunstgroep Reynout viert 75 jaar

Precies 75 jaar geleden beslisten enkele enthousiaste jongeren ook in Dendermonde een volkskunstgroep op te richten. Enkele maanden later werd Reynout boven