Eddy Aelbrecht, Geert De Saedeleir en Kurt Guns op verkiezingslijst voor N-VA Lebbeke

0

N-VA Lebbeke stelde drie nieuwe kandidaten voor de komende gemeenteraadsverkiezingen voor. Zij zullen de lijsttrekkerstandem Raf De Wolf en Goedele Uyttersprot versterken. Het gaat om Eddy Aelbrecht, Geert De Saedeleir en Kurt Guns.

Eddy Aelbrecht

“Het is met enige trots dat we kunnen aankondigen dat Eddy Aelbrecht zal fungeren op de
N-VA lijst te Lebbeke bij de gemeenteraadsverkiezingen van oktober”, aldus Karel Uyttersprot (N-VA). “Eddy is ongetwijfeld een BL, een Bekende Lebbekenaar. Professioneel is hij actief als docent en pianist aan de Studio Herman Teirlinck/Hogeschool Antwerpen en vroeger aan het Conservatorium te Gent. Daarnaast was hij ook jarenlang (mede)uitbater van een populaire horecazaak op de Jules De Buckplaats.”


“Met Eddy halen we een topper in huis. Een zeer aangename, toffe kerel, die wat in zijn mars heeft. Een muzikaal talent van eigen bodem, met nationale en internationale bekendheid. Hiermee versterkt de N-VA haar inzet op cultureel vlak, waar wij superblij mee zijn”, aldus voorzitter Raf De Wolf (N-VA).

Geert De Saedeleir

“Geert De Saedeleir is een geboren en getogen Lebbekenaar uit de Opwijkstraat. Hij is 45 jaar, gehuwd en vader van twee ‘jongvolwassenen’. Hij is een ondernemer-aannemer pur sang, gespecialiseerd in opritten en terrassen”, aldus Karel Uyttersprot.

“Met een maatschappelijk engagement op vele domeinen – jeugd, sociaal beleid, thuiszorg, natuurbehoud – wil hij een rol spelen op gemeentelijk vlak. Maar ook zijn ervaringen als ondernemer zijn voor ons een belangrijke toegevoegde waarde.”

Raf De Wolf: “Geert is een bekende persoon in Lebbeke die van aanpakken weet, zowel als ondernemer, als door zijn sociaal-maatschappelijke ingesteldheid. Wij verheugen ons dan ook op zijn engagement binnen N-VA.”

Kurt Guns

“Met plezier kunnen we ook meedelen dat Wiezenaar Kurt Guns, een actieve vijftiger, de lijst van N-VA Lebbeke zal versterken”, aldus Uyttersprot.

“Kurt is geboren en getogen in Wieze en speelt er een belangrijke rol in het verenigingsleven. Hij was twee maal prins carnaval, is voorzitter en drijvende kracht achter het kermiscomité
WiezeWiest (Rita Kermis), actief in carnaval- en buurtcomités en werd vorig jaar verkozen tot ‘Beste Buur’ omwille van zijn inzet voor buurt en dorp.”

Goedele Uyttersprot (volksvertegenwoordiger): “Met Kurt Guns krijgen wij een BW op onze lijst, een Bekende Wiezenaar, die door zijn jarenlange inzet, samen met zijn lieve vrouw Peggy, bewezen heeft wat hij in zijn mars heeft ten behoeve van onze gemeenschap. Hij is voor ons en de Wiezenaars een garantie dat Wieze uit de vergeethoek geraakt.”