Search

Geen parkeergebouw, wel extra ondergrondse parkeerplaatsen

Er komt geen parkeergebouw in Dendermonde.

Er komt geen parkeergebouw in Dendermonde.

Er komt geen parkeergebouw achter de brandweerkazerne tussen de Oude Vest en de Leopold II-laan. De stad tekende in de plaats daarvan een intentieverklaring om 90 ondergrondse parkeerplaatsen aan te kopen. Deze plaatsen bevinden zich in de ondergrondse parking op de site ‘Mechelse Poort’ op de hoek van de Oude Vest en de Leopold II-laan. Oppositiepartij N-VA laat weten dat het dit “niet echt een voorbeeld van goed bestuur” vindt.

In april vorig jaar keurde de gemeenteraad het lastenboek goed voor de bouw van een parkeergebouw.

“Via een ‘werkenwedstrijd’ gingen we op zoek naar een bouwpartner die alle aspecten van het project kon realiseren: studie, ontwerp en ook de uitvoering. De opdracht werd geraamd op 2.200.000 euro, inclusief btw. Er was geen enkele offerte die voldeed aan alle criteria”, aldus burgemeester Piet Buyse en schepenen Leen Dierick en Niels Tas in een mededeling.

Zoektocht naar alternatieve parkeerplaatsen

Het bestuur ging vervolgens op zoek naar een alternatieve oplossing voor het tekort aan parkeerplaatsen dichtbij het centrum.

“Een nieuwe zoektocht bood de mogelijkheid om 90 parkeerplaatsen aan te kopen in een deel van de ondergrondse parking gelegen op de site ‘Mechelse Poort’ aan de Oude Vest en Leopold II-laan. Er is een intentieverklaring ondertekend tussen Investpro nv Mechelse Poort en het stadsbestuur.”

“De aankoop van deze reeds gerealiseerde parkeerplaatsen geeft het voordeel dat ze sneller gebruikt kunnen worden. Een parkeertoren bouwen, zou langer duren en is complexer. De financiële, juridische en uitvoeringsrisico’s zijn ook beperkter in geval van aankoop. De aankoop van deze parkeerplaatsen wordt binnenkort voorgelegd aan de gemeenteraad.”

Ook bovengrondse parkeerplaatsen

Naast de 90 ondergrondse plaatsen komen er wellicht ook nog 83 bovengrondse parkeerplaatsen.

“De eigenaars van Investpro Mechelse Poort hebben de intentie om ook 83 bovengrondse parkeerplaatsen ter beschikking te stellen als publieke parking van de stad. In totaal zijn er dus 173 extra (betalende) parkeerplaatsen.”

“Indien het verder overleg goed verloopt, kunnen deze parkeerplaatsen in het najaar gebruikt worden”, aldus burgemeester Piet Buyse en schepenen Leen Dierick en Niels Tas.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van