Search

Drie topactrices maken Shakespeare-trip

belgica

Sien Eggers, Jessa Wildemeersch en Sofie Palmers, drie rasactrices, bundelen hun krachten in een wervelende Shakespeare-trip. Met ‘Létude (Nu Slaat De Chaos Toe)’ staan ze op 12 april op de planken in cultuurcentrum Belgica.

Drie vrouwen ontmoeten elkaar en wagen zich aan een studie over Shakespeare. Elk van hen heeft daar zo zijn eigen reden voor. Ze drinken wijn, verliezen zich in taal en onderzoeken Shakespeares vrouwenrollen in zichzelf, gaande van ‘Lady Macbeth’, over ‘Portia’ en ‘Ophelia’, tot ‘De Getemde Feeks’. Naarmate de studie vordert, vermengen de levens van de drie vrouwen zich steeds meer met de rollen van Shakespeare en omgekeerd, met alle gevolgen van dien…

Ga kijken en laat je meevoeren door Eggers (Eigen Kweek, De Koe, Het Gevolg), Wildemeersch (Het Nieuwstedelijk, The Actors Studio, New York, De Kavijaks) en Palmers (Skagen, De Koe, De Helaasheid Der Dingen). De pers is alvast lovend over het stuk. “Het contrast tussen de serieuze Shakespearestudie en het echte leven in al zijn chaos zorgt voor de nodige grappige momenten”, schrijft Lotte Philipsen in Focus Knack.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van