“Geen voorbeeld van goed bestuur”

n-va dendermonde

Het stadsbestuur maakte vandaag bekend dat aan de rand van de stadskern geen parkeergebouw zal worden gebouwd. Het zal in de plaats daarvan 90 ondergrondse parkeerplaatsen aankopen. Oppositiepartij N-VA laat weten dat het dit “niet echt een voorbeeld van goed bestuur” vindt.

“Vandaag worden we in de pers plots geconfronteerd met nog maar eens een gewijzigd inzicht van de stad Dendermonde inzake parkeerbeleid”, reageert Walter Deygers, N-VA fractieleider in de gemeenteraad. “Precies een jaar geleden was er de aankondiging van een zaligmakende oplossing voor de parkeerproblematiek in het centrum van de stad en nu volgt al de ontkenning van het hele opzicht. Misschien moet het beleid toch eens bij voorbaat beter luisteren naar anderen en geen projecten lanceren die al na korte tijd weer moeten opgeborgen worden. In elk geval niet echt een voorbeeld van goed bestuur.”

Bart Nobels (N-VA): ”Dit is puur paniekvoetbal. Er is duidelijk geen duurzame visie op het parkeerbeleid. De meerderheid heeft lange tijd de parkeerproblematiek in Dendermonde genegeerd. In het begin van 2017 is die meerderheid uit zijn winterslaap ontwaakt. Toen moest plots alles snel gaan om toch nog iets gerealiseerd te hebben voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2018. Men wou het even snel regelen via een “werkenwedstrijd”, die ervoor zou moeten zorgen dat men reeds in de loop van 2018 zou kunnen bouwen. Van bij het begin had N-VA grote twijfels over dit project en spijtig genoeg hebben we gelijk gekregen.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Vicaris valt 2 keer in de prijzen

De Dendermondse brouwerij Dilewyns werd vorige maand tijdens de Belgian Beer Awards bekroond met liefst 2 prijzen. “We behaalden de gouden medaille

Volkskunstgroep Reynout viert 75 jaar

Precies 75 jaar geleden beslisten enkele enthousiaste jongeren ook in Dendermonde een volkskunstgroep op te richten. Enkele maanden later werd Reynout boven