Zoek

Dendermonde werkt aan eigen app

tomas roggeman

Uit een vraag van Tomas Roggeman (N-VA) op de gemeenteraad vorige week blijkt dat de stad Dendermonde een eigen applicatie – kortweg app – zal ontwikkelen “waarmee burgers klachten en meldingen kunnen doorgeven vanop hun tablet of smartphone”.

“N-VA hecht veel belang aan moderne en gestroomlijnde communicatie tussen de overheid en de burger” laat Roggeman weten. “Zeker in een tijd van drukke tweeverdienersgezinnen is het belangrijk om als stad niet te wachten tot de burger bij u komt. We moeten zelf ook stappen zetten naar grotere bereikbaarheid. Daarom is stedelijke app zeer nuttig.”

“De applicatie zal in eerste instantie focussen op meldingen en klachten, bijvoorbeeld over losliggende tegels of putten in de weg. Maar voor N-VA mag de app breder gaan. Problemen met de huisvuilophaling zoals we die deze week zagen, kunnen via de app automatisch gemeld worden aan de bewoners. Zo zijn mensen meteen op de hoogte van gebeurtenissen in hun buurt.”

De app kan volgens Tomas Roggeman al deze zomer gratis kunnen gedownload worden. Dendermonde wordt daarmee één van de ongeveer 60 steden en gemeenten in Vlaanderen met een dergelijke toepassing.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van