Lebbeke zet nieuwbouw voor academie

0

De gemeente Lebbeke bouwt een nieuw onderkomen voor zijn muziekacademie.

Donderdag 31 mei om 15 uur wordt de eerste steen gelegd van de nieuwe academie in Lebbeke.

“Bij de planning van de uitbouw van het cultuurerf in de Stationsstraat werd vooropgesteld om dit te verwezenlijken in drie fasen: bibliotheek, cultureel centrum en academie. We zijn in de laatste fase van het project aanbeland: de nieuwbouw van de academie voor muziek, woord, dans en beeld”, aldus communicatieambtenaar Ann Seymoens.


Het nieuwe gebouw zal bestaan uit een langwerpig volume met twee bouwlagen en daarop een zadeldak. De zijgebouwen aan de voorzijde van de nieuwbouw worden geïntegreerd in het nieuwe volume.

Het gevelvlak van de gelijkvloerse verdieping aan de kant van de koer wordt volledig voorzien van glas en moet zorgen voor openheid en contact met de bezoekers. De gevels van de verdieping zijn geïnspireerd door de functie van het gebouw en verwijzen naar een pianoklavier en naar de zijgevel van CC De Biekorf.

Op het gelijkvloers bevinden zich de inkomhal, een directielokaal, een kleine balletzaal en een grote balletzaal. Tussen de twee zalen bevinden zich de kleedkamers en de sanitaire lokalen.

Naast de bestaande hoogspanningscabine wordt de algemene administratie van het centrum ondergebracht. Op de eerste verdieping bevinden zich twee ruime klassen notenleer, een slagwerkklas, een oefenlokaal melodisch slagwerk en een lokaal samenspel creatief orkest. Op de tweede verdieping bevinden zich de woordzolder en een klaslokaal.

Als alles goed gaat, zal het gebouw op 1 mei 2019 worden opgeleverd.