Kartellijst sp.a – Groen maakt vier nieuwe kandidaten bekend

0

Sp.a – Groen pakt naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen uit met 4 progressieve vrouwen op kartellijst voor Dendermonde. Het gaat om Gwen Brabants, Aline Willen, Tineke Wauters en Lien Van den Broeck. In januari werd al aangekondigd dat Niels Tas (sp.a) en Iris Uyttersprot (Groen) de lijst zullen trekken.

Iris Uyttersprot: “Een vrouwelijke invalshoek biedt een echte meerwaarde, ook in de politiek. Zowel inhoudelijk als op het vlak van manier van werken. Recent onderzoek bevestigt dat ook: bedrijven waar ook een aantal vrouwen deel uitmaken van het directiecomité zijn succesvoller.”


“Het is belangrijk dat meer vrouwen de stap zetten naar de politiek. Daarom kiezen we er bewust voor om nu al enkele van onze vrouwelijke kandidaten aan het woord te laten”, aldus Niels Tas (sp.a) “We zijn dan ook heel blij dat deze 4 sterke madammen deel willen uitmaken van ons team.”

Gwen Brabants (penningmeester sp.a Dendermonde), net getrouwd met Marijke, woont in Sint-Gillis en werkt als projectmedewerker in de privé-sector: “Als ouder en partner word ik dikwijls geconfronteerd met een administratie waarbij gender en een “klassieke ” gezinssamenstelling een belangrijke rol spelen. Respect voor diversiteit en zorg dragen voor elkaar zijn waarden die me erg nauw aan het hart liggen. Ik wil er voor zorgen dat iedereen, hoe verschillend we allemaal ook zijn, zich thuis voelt in onze stad.”

Aline Willen (Groen), werkt voor het Vlaamse energieagentschap (VEA) en woont in Schoonaarde: “Groene energie wordt in de toekomst steeds belangrijker. Ik wil er werk van maken voor onze inwoners. De stad zelf moet ook het goede voorbeeld geven. Meer openbaar groen en betaalbaar wonen voor iedereen, daar wil ik mijn schouders onder zetten!”

Tineke Wauters (sp.a), is als sociaal werker een echte bruggenbouwer. In Sint-Gillis is ze beter bekend als de organisator van de fietstocht vóór het circulatieplan: “Ik zie buurtoverleg en buurtopbouwwerk als belangrijke schakels om de kwaliteit van samenleven in de buurt te verbeteren. Bewoners verbinden en acties ondernemen bij knelpunten rond wonen, samenleven, veiligheid, omgeving,… dat geeft zuurstof aan een buurt”

Lien Van den Broeck, zelfstandig consultant, woont samen met haar man in Dendermonde: “Solidariteit werd me met de paplepel ingegeven, zowel thuis als op school. Deze waarde wil ik nu omzetten in een engagement. Als zelfstandige wil ik me hierbij vooral richten op kleine en grote lokale ondernemers, als motor van een bruisend en duurzaam Dendermonde.”