Zoek

Schoolroutekaart maakt fietsen naar en van school veiliger

Vrijdag 18 mei werd de ‘Schoolroutekaart’ in Dendermonde officieel voorgesteld tijdens een ‘inrijmoment’ met tientallen leerlingen. De kaart biedt een antwoord op “de grote nood aan een overzicht van de veiligste (fiets)routes naar school, jeugdvereniging of openbare plaatsen”.

“Veiligheid rond de schoolomgeving is belangrijk, maar veiligheid op de routes van en naar de school is cruciaal. Zowel de Provincie als de stad zetten al jaren in op veilige fietspaden en voetpaden. Met deze schoolroutekaart willen ze de kinderen aanmoedigen de fiets te gebruiken om op een veilige manier hun bestemming te bereiken”, aldus het provinciebestuur.

De schoolroutekaart geeft een overzicht van de veilige fietsroutes, duidt de veiligste wegen aan en markeert de plaatsen die bijzondere aandacht vragen. Het biedt ook de juiste informatie aan over fietsuitrusting, maakt het verkeersreglement voor fietsers duidelijker en moedigt jonge mensen aan om gezond te bewegen. De gebruiker krijgt verder tips over veilig fietsen.

Naast de papieren kaart is er ook een digitale schoolroutekaart beschikbaar.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van