Nieuw stadsgebouw De Kroon krijgt belbusfoon

0

In het nieuwe stadsgebouw De Kroon aan de Kroonveldlaan zal een ‘belbusfoon’ beschikbaar zijn. Hiermee zal men gratis de belbuscentrale kunnen bellen.

“Nu de Kroonveldlaan steeds drukker bebouwd wordt met openbare voorzieningen zoals de federale politie en Het Huis van het Kind stelden we de vraag aan schepen Niels Tas (sp.a) of een contactpunt voor de Belbus kon worden voorzien voor de minder-mobiele bezoekers in het stadsgebouw De Kroon”, aldus gemeenteraadslid Nele Cleemput (CD&V).


Haar vraag werd positief onthaald. “Er zal aan het onthaal van De Kroon een telefoon voorzien worden waarmee onmiddellijk en gratis naar de Belbus gebeld kan worden. Dit zal ook geafficheerd worden. Deze verwezenlijking is echt fijn voor de bezoekers en gebruikers van De Kroon”, aldus Nele.

“Momenteel is de stad ook gestart met de procedure voor het aanwerven van een medewerker. Deze zal ook deels het onthaal op zich nemen en de mensen helpen bij het bellen naar de Belbus”, aldus schepen Niels Tas.

Het stadsbestuur blijft het betreuren dat er geen vaste busverbinding is naar het ziekenhuis van Dendermonde en dus ook niet naar De Kroon dat zich eveneens aan de Kroonveldlaan bevindt. Herhaaldelijk aandringen voor deze mobiliteitsservice heeft tot op heden niets opgeleverd.