Zoek

“Onze eerste contacten in New York zijn veelbelovend”

Nicolas Goossens en Marie-Eveline De Mey van NME-Photography.

Nicolas Goossens en Marie-Eveline De Mey van NME-Photography.

Fotografe Marie-Eveline De Mey en graphic designer Nicolas Goossens uit Dendermonde verdienden al uitgebreid hun sporen in de Vlaamse urban muziekscene en nu lonkt het buitenland. Het koppel vloog onlangs naar New York om er hun eerste meetings met verscheidene labels en managers van artiesten te houden.

“Ik werkte tien jaar in de wereld van fashion en glamour als fotografe. Ik reisde heel Europa rond, werkte met de beste kappers en make-up artists en won verschillende awards, maar op een bepaald moment wilde ik iets anders gaan doen”, steekt Marie-Eveline van wal. “Ik besliste om apothekersassistente te worden. In een recordtijd van twee jaar heb ik toen het diploma behaald en sindsdien werk ik in een grote apotheek in Dendermonde.”

In die periode leerden Marie-Eveline en Nicolas elkaar kennen in de fitnesszaal.

“Ik stapte naar haar toe om een praatje te maken. Het was pas veel later dat ik erachter kwam dat ze een passie had voor fotografie”, vertelt Nicolas. Nicolas is een digitale creatieveling. “Ik tekende al voor ik mijn naam kon schrijven”, vertelt hij. “Ik ben sterk in het bedenken en uitwerken van concepten. Ik leerde al op jonge leeftijd alles over beeldbewerking en computerprogramma’s als Photoshop en wilde daar later écht iets mee gaan doen.”

Vlaamse hip hop

Het koppel richtte in 2012 NME-Photography op. Omdat Nicolas een fervente liefhebber van hip hop is, kwamen beiden al snel in contact met de wereld van de Vlaamse rappers en hiphoppers. Ondertussen heeft NME-Photography zich een stevige reputatie opgebouwd met artwork voor onder meer Halven Euro, Slongs Dievanongs, Kraantje Pappie, Pepe, Viziez – eveneens uit Dendermonde – en Boeken.

Marie-Eveline en Nicolas combineren fotografie met graphic designs en brengen op die manier de ‘art’ terug in ‘cover art’. ”We leggen de lat bijzonder hoog en besteden zeer veel aandacht aan de details”, zegt Nicolas. “Nicolas kan soms dagen en nachten aan één beeld werken tot het perfect is”, voegt Marie-Eveline toe.

New York

Dit voorjaar reisden Nicolas en Marie-Eveline naar New York. “Ik maakte in mijn vrije tijd artwork voor onder andere de Amerikaanse rapper Desiigner en dat kwam dankzij sociale media tot bij zijn manager, die enorm onder de indruk was. Dit, in combinatie met een paar eerdere aanvragen van andere Amerikaanse artiesten en labels, heeft er voor gezorgd dat we deze maand in New York geraakt zijn, waar de eerste contacten al zeer veelbelovend waren”, vertelt Nicolas.

“Hoewel ons werk heel internationaal gericht is, zal België nooit te klein zijn voor ons”, aldus Nicolas. “We wonen hier graag en hebben hier onze familie en vrienden. We zien wel wat op ons afkomt.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van