Roger Meert kandidaat voor CD&V Lebbeke

0

Roger Meert (66), voorzitter Okra en voormalig algemeen directeur van de Vlaamse onderwijsadministratie, is kandidaat-gemeenteraadslid voor CD&V Lebbeke tijdens de komende gemeenteraadsverkiezingen. Hij maakt hiermee zijn debuut in de lokale politiek.

“Binnen het onderwijs staat het kind centraal. Aansluitend op mijn professionele loopbaan wil ik mij inzetten om elk kind dié zorgen te geven die het nodig heeft zodat het graag naar school komt.”, aldus Roger Meert.

“Naast het zorgaspect voor onze kinderen zijn onze leerkrachten heel belangrijke rolmodellen voor onze leerlingen. Ook zij verdienen de nodige aandacht om samen met de ouders sterke partners te zijn in het schools gebeuren.”

Expertise

“Roger beschikt over veel ervaring en kent zijn dossiers door en door, het is voor ons een hele eer dat Roger zijn expertise de komende jaren ten dienste wil stellen van de Lebbekenaar”, zegt lijsttrekker Jan Vanderstraeten.

“Vandaag is Roger actief als voorzitter bij OKRA in Heizijde, waar hij zich inzet voor de belangen van de 55+’ers ondermeer in het overlegplatform ‘Vervoerregio Aalst’ zodat onze ouderen actief kunnen blijven deelnemen aan de samenleving. Daarnaast is betaalbare zorg voor hem een speerpunt door onder meer de vinger aan de pols te houden wanneer er in de gemeente plannen worden gesmeed voor de oprichting van een commercieel rusthuis.”

“Roger heeft aandacht voor de verenigingen die dreigen hun lokale ontmoetingsruimtes te zien verkommeren of erger, te verliezen.”

“Ook de verkeersveiligheid zoals de verbetering van de voet- en fietspaden ligt Roger nauw aan het hart. Daarnaast is hij ook ondervoorzitter bij de volkstuinders in de Minnestraat. Roger is gehuwd met Daniëlle (Danny) Leon, heeft twee kinderen en vier kleinkinderen.”

Naast lijsttrekker Jan Vanderstraeten is Roger Meert al de tweede kandidaat uit Heizijde.