Stap intercommunale DSS uit recreatiedomein Nieuwdonk?

0

“Het provinciebestuur van Oost-Vlaanderen onderhandelt over de overname van het recreatiedomein Nieuwdonk in Berlare”, aldus Groen provincieraadslid Mike Torck (foto) uit Lebbeke. Hij kreeg het antwoord op een vraag die hij stelde aan gedeputeerde Alexander Vercamer tijdens de zitting van de provincieraad deze maand.

“Momenteel wordt het recreatiedomein beheerd door de intercommunale DDS. De provincie is ook één van de aandeelhouders van DDS. Door de afslanking van de provincies moeten de provinciebesturen zich tegen eind 2018 uit alle intercommunales terugtrekken. DDS zou in dat geval de waarde van de provinciale aandelen moeten uitbetalen”, weet Mike Torck. “Een overdracht van het recreatiedomein zou de financiële impact voor DDS kunnen beperken.”

“Een overname door de provincie zou logisch zijn”, aldus Mike Torck. “De provincie beheert nu al gelijkaardige domeinen zoals Puyenbroek in Wachtebeke, de Ster in Sint-Niklaas en de Gavers in Geraardsbergen en beschikt over een degelijke know-how. Als DDS en de provincie tot een financieel correct akkoord komen, kan een overname voor ons groen licht krijgen.”