15-jarige Jeugdspeler ruilt Dendermonde Rugby Club voor Engelse club

Jeugdproduct Aimé Césaire Muhirwa verlaat Dendermonde Rugbyclub om zijn opleiding verder te zetten in Engeland. Hij vertrekt op dinsdag 4 september.

Dat Dendermonde Rugby Club over een fantastische jeugdwerking beschikt, is ondertussen geweten. Dankzij deze jeugdwerking werd een ‘Global Partnership’ afgesloten met de Engelse topclub Leicester Tigers RFC.

Op één van de Leicester Tigers kampen in Dendermonde sprong het jeugdtalent Aimé Césaire Muhirwa in het oog van de Engelse coaches. Hij was amper 14 jaar toen hij een uitnodiging kreeg om in Engeland een trainingskamp te volgen onder leiding van Jamie Taylor, verantwoordelijke van de Leicester Tigers Academy.

“Dit was meteen het startsein voor Leicester Tigers om met ons jeugdproduct verder te gaan”, aldus DRC.

“Césaire werd toegelaten, met grote aanbeveling van Leicester Tigers Academy, om zijn schoolopleiding te volgen in de sportschool Langley School in Loddon en zijn rugbycarrière verder te ontwikkelen onder begeleiding van Tim Malone, hoofdcoach Rugby en hoofd sportopleidingen op dezelfde school.”

“Als Dendermonde Rugby Club zijn we bijzonder fier dat Césaire deze kansen krijgt. We kunnen hem enkel bijzonder veel succes wensen voor de toekomst. Maar eens DRC, altijd DRC!”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond