Zoek

15-jarige Jeugdspeler ruilt Dendermonde Rugby Club voor Engelse club

Jeugdproduct Aimé Césaire Muhirwa verlaat Dendermonde Rugbyclub om zijn opleiding verder te zetten in Engeland. Hij vertrekt op dinsdag 4 september.

Dat Dendermonde Rugby Club over een fantastische jeugdwerking beschikt, is ondertussen geweten. Dankzij deze jeugdwerking werd een ‘Global Partnership’ afgesloten met de Engelse topclub Leicester Tigers RFC.

Op één van de Leicester Tigers kampen in Dendermonde sprong het jeugdtalent Aimé Césaire Muhirwa in het oog van de Engelse coaches. Hij was amper 14 jaar toen hij een uitnodiging kreeg om in Engeland een trainingskamp te volgen onder leiding van Jamie Taylor, verantwoordelijke van de Leicester Tigers Academy.

“Dit was meteen het startsein voor Leicester Tigers om met ons jeugdproduct verder te gaan”, aldus DRC.

“Césaire werd toegelaten, met grote aanbeveling van Leicester Tigers Academy, om zijn schoolopleiding te volgen in de sportschool Langley School in Loddon en zijn rugbycarrière verder te ontwikkelen onder begeleiding van Tim Malone, hoofdcoach Rugby en hoofd sportopleidingen op dezelfde school.”

“Als Dendermonde Rugby Club zijn we bijzonder fier dat Césaire deze kansen krijgt. We kunnen hem enkel bijzonder veel succes wensen voor de toekomst. Maar eens DRC, altijd DRC!”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van