Leen Roels in derde seizoen Professor T.

De Dendermondse actrice Leen Roels (1983) zal te zien zijn het derde seizoen van de televisiereeks Professor T. De serie wordt vanaf 9 september elke zondag om 21.20 uur op Eén uitgezonden.

Leen Roels kreeg de liefde voor het theater te pakken tijdens een jeugdkamp. “Daar werd ’s avonds toneel gespeeld en ik deed mee. Ik voelde me vrij en het was een verademing om de remmen los te gooien. De studieplannen kwamen pas later”, vertelde ze in 2007 naar aanleiding van de opvoering van haar theaterstuk ‘Allez George” in cultuurcentrum Belgica.

Ze verliet twee jaar eerder – in 2005 – met grootste onderscheiding het Conservatorium van Gent als Meester in de Dramatische Kunst. Sindsdien stond ze met verschillende gezelschappen op de planken en schreef ze ook meerdere theaterstukken. Ze was op televisie te zien in ‘In Vlaamse Velden’ en ‘Witse’.

Nieuw seizoen Professor T.

Koen De Bouw kruipt dertien afleveringen lang opnieuw in de huid van Professor T. Leen Roels maakt dus dit seizoen haar debuut als inspecteur Saskia Vogels, de eigenwijze nieuwkomer in het team van de Federale Gerechtelijke Politie naast Steve Geerts.

Daarnaast keren vaste waarden als Carry Goossens, Herwig Ilegems, Tanja Oostvogels, Steve Geerts, Goele Derick, Viviane De Muynck, Kim Hertogs en Barbara Sarafian terug naar de eigenzinnige wereld van professor T.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Ros Beiaard souvernierposter via Editie

Het hart van de Dendermondenaren klopt voor ‘ons peirt’. Ook dat van Editie, waarvan de redactieploeg de Ros Beiaardommegang op de voet

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond