Lare kijkt tevreden terug op bouwkamp in Roemenië

Lare Vereecken (16) uit Appels reisde in augustus met Bouworde naar Roemenië om er samen met leeftijdgenoten te helpen bij de renovatie van een dorpsschooltje. Lare stuurde ons het onderstaande verslag van haar avontuur.

“Samen met tien andere vrijwilligers vertrok ik op werkkamp. Doel van deze periode was het aardrijkskunde lokaal volledig te renoveren. Het leek een onhaalbare taak. Maar laat ons beginnen bij het begin, zei onze begeleidster. Ons eerste werkje was het lokaal leegmaken en de vloer uitbreken. De houtenparket, de legbalken, de ondergrond, alles moest eruit. De chape werd ingevoerd om de nieuwe parket te kunnen leggen. Daarna werden de muren onderhanden genomen. Alle oneffenheden werden weggewerkt waarna we ze konden verven. Natuurlijk zijn jullie nu ondertussen uiterst nieuwsgierig geworden naar hoe het lokaal er nu uitziet.

“Zo zag de klas eruit voor de werken! En dit hebben wij ervan gemaakt!”

“In onze vrije momenten en tijdens het drogen van de chape hebben we samen met de plaatselijke jeugdbeweging de kindjes nog de tijd van hun leven bezorgd! Mede dankzij alle spulletjes die jullie binnengebracht hebben. Konden we ook tijdens de regenmomenten leuke dingen doen. Zoals het knutselen van ons sterrenstelsel om als versiering in het lokaal op te hangen!”

“De boog kan niet altijd gespannen staan. Om onze vakantie af te sluiten, hebben we onze laatste 2 dagen doorgebracht in Cluj, de studentenstad van Roemenië! Hier heb ik me heel goed geamuseerd met deze toffe bende, echt vrienden voor het leven.”

“Maar ook daar kwam een einde aan, we genoten van onze laatste momentjes op de luchthaven in Cluj, wat zeer goed lukte aangezien we een uur vertraging hadden. In naam van de groep zou ik dan ook graag iedereen die in ons geloofde en ons gesteund, geholpen heeft… heel hard willen bedanken! Hou mijn facebook pagina in de gaten want binnenkort komt er nog meer, we zijn namelijk volop bezig aan een aftermovie! Nogmaals dank voor jullie bijdragen!”, Lare.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Vicaris valt 2 keer in de prijzen

De Dendermondse brouwerij Dilewyns werd vorige maand tijdens de Belgian Beer Awards bekroond met liefst 2 prijzen. “We behaalden de gouden medaille

Volkskunstgroep Reynout viert 75 jaar

Precies 75 jaar geleden beslisten enkele enthousiaste jongeren ook in Dendermonde een volkskunstgroep op te richten. Enkele maanden later werd Reynout boven