Unieke tentoonstelling over de excentrieke Emmanuel Hiel

Je kon op zondag 16 september tijdens het straattheaterfestival Boulevart de unieke pop-up expositie over de Dendermondse architect Emmanuel Hiel bezoeken. De expositie ‘Hoera Hiel’ stond opgesteld in het Huis Hiel aan het Heldenplein. De woning werd bewoond door Hiels moeder én door de architect en zijn echtgenote.

De aanleiding voor het initiatief is de honderdste verjaardag van de man. Hiel werd in 1918 geboren in Grembergen. Hij bepaalde als architect voor een groot stuk mee het uitzicht van de stad. De architect overleed in 1984 nadat hij was ziek geworden door de ammoniakdampen van de blauwdrukmachine die hij zelf had ontworpen.

Je kan nog altijd een aantal huizen van de hand van Hiel bekijken aan het Statieplein en in de Koningin Astridlaan.

Dankzij de schenking een bijzonder groot aantal archiefstukken kon deze expositie door Erfgoedcel Land van Dendermonde worden opgezet. Het archief van Emmanuel Hiel kan je binnenkort trouwens ook online raadplegen.

Heb je de pop-up tentoonstelling ‘Hoera Hiel’ gemist? Gelukkig kan je nog terecht in het nieuwe gebouw van De Volkswoningen aan de Kroonveldlaan in Dendermonde.

Meer informatie: www.erfgoedbanklandvandendermonde.be.

(Foto: Erfgoedcel Land van Dendermonde)

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Halloweentocht laat de feniks herrijzen

Zaterdag 28 oktober zijn Halloween-liefhebbers van alle leeftijden opnieuw welkom op de jaarlijkse Halloweentocht van Handbalclub Elita. “Dit jaar belooft het evenement