Unieke tentoonstelling over de excentrieke Emmanuel Hiel

Je kon op zondag 16 september tijdens het straattheaterfestival Boulevart de unieke pop-up expositie over de Dendermondse architect Emmanuel Hiel bezoeken. De expositie ‘Hoera Hiel’ stond opgesteld in het Huis Hiel aan het Heldenplein. De woning werd bewoond door Hiels moeder én door de architect en zijn echtgenote.

De aanleiding voor het initiatief is de honderdste verjaardag van de man. Hiel werd in 1918 geboren in Grembergen. Hij bepaalde als architect voor een groot stuk mee het uitzicht van de stad. De architect overleed in 1984 nadat hij was ziek geworden door de ammoniakdampen van de blauwdrukmachine die hij zelf had ontworpen.

Je kan nog altijd een aantal huizen van de hand van Hiel bekijken aan het Statieplein en in de Koningin Astridlaan.

Dankzij de schenking een bijzonder groot aantal archiefstukken kon deze expositie door Erfgoedcel Land van Dendermonde worden opgezet. Het archief van Emmanuel Hiel kan je binnenkort trouwens ook online raadplegen.

Heb je de pop-up tentoonstelling ‘Hoera Hiel’ gemist? Gelukkig kan je nog terecht in het nieuwe gebouw van De Volkswoningen aan de Kroonveldlaan in Dendermonde.

Meer informatie: www.erfgoedbanklandvandendermonde.be.

(Foto: Erfgoedcel Land van Dendermonde)

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Vicaris valt 2 keer in de prijzen

De Dendermondse brouwerij Dilewyns werd vorige maand tijdens de Belgian Beer Awards bekroond met liefst 2 prijzen. “We behaalden de gouden medaille

Volkskunstgroep Reynout viert 75 jaar

Precies 75 jaar geleden beslisten enkele enthousiaste jongeren ook in Dendermonde een volkskunstgroep op te richten. Enkele maanden later werd Reynout boven